2024.03.28, Csütörtök
Hangversenyekre is alkalmas a körmendi kastély megújult színházterme
MTI

Hangversenyekre is alkalmas a körmendi kastély megújult színházterme

MTI

2016.10.28. 10:38 - Antal Zsófia

Csütörtök este a Batthyány-Strattmann kastélyban átadták a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár 500 millió forintból felújított színháztermét, mely a ZÁÉV munkája.

Hirdetés

A körmendi Batthyány-Strattmann kastély felújítása több ütemben valósul meg. Az első ütemhez tartozott az egykori lovardaépület felújítása: 800 millió forintos beruházással rekonstruálták a kastély ma színházi célokra is használt egykori lovardáját, amelynek földszintjén turisztikai fogadóközpontot alakítottak ki.

A lovarda emeleti részén lévő, városi rendezvényeket is gyakran befogadó színházterem korszerűsítésére viszont csak a következő lépésben került sor, ez készült el most. A kormányzat által nyújtott 500 millió forintos támogatásból a ZÁÉV Építőipari Zrt. kivitelezésében felújították a nézőteret és a színpadot, lecserélték az elavult fény- és hangtechnikát, megújították a színpadhoz tartozó szociális helyiséget, valamint a nézőtér fűtését és szellőztetését. A terem így alkalmassá vált nemcsak színházi előadások bemutatására, de könnyűzenei koncertek, hangversenyek és filmvetítések, valamint városi és iskolarendezvények megtartására is.

Október elején jelentették be a csaknem negyven hektáros kastélykert és az egykori vadászlak felújítását is, amelyre az EGT Finanszírozási Alap nyújt 147,5 millió forintos támogatást. Szintén ekkor láttak napvilágot a további felújítások tervei is: a kastély földszintje és első emelete, valamint a külső homlokzat, az egykori tiszti lak és a díszudvar is sorra kerülhetnek.

ZÁÉV Építőipari Zrt.Mi épül?kastélyfelújításKörmendBatthyány-kastélyszínházfelújítás

Hírlevél

Hirdetés