2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Háromszoros győzelem - a Market három irodaháza is díjnyertes lett az Év Irodája versenyen
Fotók: Market Építő Zrt. - A képen a BOSCH Campus

Háromszoros győzelem - a Market három irodaháza is díjnyertes lett az Év Irodája versenyen

Market Építő Zrt.

2023.04.28. 12:30 - Füzi Nikolett

Összesen 260.000 négyzetméternyi irodaterületet fednek le a MOL Campus, a BOSCH Campus és az OTP M12 terei, mindhárom épület befejező munkálatait a tavalyi évben végezte el a Market Építő Zrt. feszített tempóban, extra szervezettséggel és hatékonysággal.

Hirdetés

Elsöprő sikert könyvelhet el a Market Építő Zrt.Az Év Irodája’ verseny kapcsán, ugyanis három olyan irodaház is díjazást kapott, melyek a vállalat kivitelezésével készültek el – külön specifikum, hogy ráadásul párhuzamosan épült a három iroda.

MOL Campus, a BOSCH Campus, valamint az OTP központi irodaháza, az M12 is a tavalyi évben valósult meg és került átadásra

- derült ki a Market Építő Zrt. lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményéből.

 

Fotók: Market Építő Zrt.

 

A Market tavalyi munkájával összesen 260.000 négyzetméternyi irodatérrel gazdagodott a hazai irodapiac

Az, hogy a Market részéről mennyire tekinthető óriási teljesítménynek a három irodaház egyidejű kivitelezése, az épületeket jellemző volumen és lépték még inkább megmutatja:

a MOL Campus a 86.000 négyzetméterrel, a BOSCH Campus 90.000 négyzetméterrel, az OTP M12 pedig mintegy 84.000 négyzetméterrel gazdagította a hazai irodapiacot.

Ez összesen 260.000 négyzetméternyi irodatér megvalósítását jelenti úgy, hogy mindegyik véghajrája és befejező munkálatai a 2022-es évben zajlottak le. A Market részéről extra odafigyelést, szervezettséget és hatékonyságot igényelt, hogy mindhárom épület határidőre elkészüljön, amit sikerült is teljesíteni.

 

A MOL Campus belső tere

 

Az Év Székháza díjat a MOL Campus környezettudatos és emberközpontú ikonikus épülete nyerte

Az Év Székháza díjat a MOL Campus nyerte el, amely nem csupán egy új ikonikus épület a magyar ingatlanpiacon, hanem a legkorszerűbb munkakultúra-trendek jelennek meg benne.

A Kopaszi-gáton az ország legmagasabb épületeként decemberben átadott, környezettudatos és emberközpontú székház olyan technológiai megoldásokkal rendelkezik, amelyek a dizájn, a belsőépítészet és a fenntartható üzemeltetés terén is példaadóak.

Az új Duna-parti városnegyed, a BudaPart részeként felépült óriásprojekt kivitelezését lapunkban is végig kísértük

A 143 méter magas létesítmény a felszín alatt 4 szinttel, a felszín felett 28 irodaszinttel teljesen egyedi térformálással épült meg a körforgásos gazdálkodás szellemében, melynek köszönhetően immáron BREEAM Excellent minősítéssel is rendelkezik.

A MOL Campus belső tere

 

A MOL Campus építészeti különlegességeit akár két videón is megcsodálhatjuk a Market Építő Zrt. YouTube csatornáján. Az egyik videón a három éves építkezés timelaps felvételeit nézhetjük meg:

 


A másik videón pedig egy videótúra kalauzol minket az épület belső terein és formavilágán keresztül:

 

 

A Bosch-csoport egyik legjelentősebb fejlesztőközpontja érdemelte ki Az Év Irodaparkja díjat

Az Év Irodaparkja a BOSCH Campus lett, amely egy világszínvonalú fejlesztőkomplexumot alakított ki.

A BOSCH megtestesíti az innovatív és inspiráló munkakörnyezet mintapéldáját: a vállalat 2022-ben befejezett, nagy léptékű fejlesztése nem kevesebbet tűzött ki céljául, minthogy életre keltse a jövő munkahelyét.

 

A BOSCH Campus belső tere

 

A ’campus’ elnevezés jól mutatja, hogy egy olyan komplex központot alakítottak ki, amely egy épületegyüttesbe rendezte szakterületeit és munkaformáit – irodák, laborok, tesztfelületek, a kutatás és az innováció terei, közösségi terek, konferencia- és előadótermek – amelyek összehangolt egységével nemcsak hatékonyság, de a brand és annak megtartó ereje is nőtt.

 

A BOSCH Campus belső tere

 

A múlt és a jelen ötvözésével épült OTP M12 irodaház lett az Év Irodája Nagyvállalati díj nyertese

Az Év Irodája Nagyvállalati díjat a OTP M12 elnevezésű irodaháza kapta: a Madarász utcai épületkomplexum a legújabb trendeknek megfelelő kényelmi és fenntartható szolgáltatásokat kínál a dolgozóknak.

Az M12 nem csupán volumenében számít különlegesnek, de belsőépítészeti, kertészeti megoldásait tekintve is kiemelkedik a hazai irodaház-építészet példái közül.

A 2022 nyarán birtokba vett épület kívül-belül egyszerre szimbolizálja a bankcsoport múltját és jelenét, fókuszban a közösségi élménnyel. Az épített környezethez tökéletesen illeszkedő, igényes irodaház olyan értékeket rejt, amelyek nem csupán a külső szemlélők, de az irodaterekben otthonra találó munkatársak is nagyra értékelnek.

A számos innovatív megoldással négy év alatt elkészült épületről ugyancsak beszámoltunk lapunkban, a közel 13 ezer négyzetméteres telken felépült, több mint 84 ezer négyzetméteres komplexum a LEED környezettudatos épületminősítési rendszer GOLD fokozatával rendelkezik.

 

Az OTP M12 irodaház belső tere

 

A Market Építő Zrt. akárcsak a MOL Campusról, az OTP M12 irodaházról is készített egy látványos videót, melyben bemutatják a 36 hónap alatt épült komplexumot, amelynek 1300 négyzetméteres üvegteteje alatt növényekkel teli belső kert terül el.

A videó kiemeli az irodaház zöld jellegét is: 212 fa és 42,5 ezer cserje és egyéb növény díszíti az épületet.

 

 

Galéria

Iparági hírekMarket Építő Zrt.Az Év IrodájadíjátadókMOL CampusBosch csoportirodaházfenntarthatóság

Hírlevél

Hirdetés