2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Szakmai díjakat osztottak a közúti és a vasúti közlekedésben
Fotók: Kércz Viktor/magyarepitok.hu

Szakmai díjakat osztottak a közúti és a vasúti közlekedésben

magyarepitok.hu

2023.05.15. 08:05 - Bíró Beáta

A MAÚT díjátadója után a szervezet közgyűlésén új tisztviselőket is választottak.

Hirdetés

Díjakkal ismerte el a MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság a közúti és a vasúti közlekedés területén maradandót alkotó személyek munkáját.

A jeles eseményre a szervezet a 2022. május 12-ei közgyűlése előtt került sor, melyen szokásosan többféle elismerést osztottak ki a FŐMTERV Zrt. földszinti tanácstermében. A rendezvényt Nyiri Szabolcs a MAÚT elnöke nyitotta meg, beszédet tartott Dr. Kerékgyártó János, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára.

A Milliarium Aureum - Aranymérföldkő szakmai díj a közúti és a vasúti közlekedés hazai színvonalának fejlesztésében, az európai gyakorlathoz igazításában végzett kiemelkedő szellemi, irányító és műszaki teljesítményt ismeri el. Idén harmadik alkalommal adták át.

Posztumusz elismerésben részesült a MAÚT 2022. decemberében elhunyt vasúti alelnöke, Kupai Sándor építőmérnök, mérnök-közgazdász, vasútépítési projektmenedzser, aki a vasúti építési és pályafenntartási szakterületen végzett három évtizedes szerteágazó mérnöki és vezetői tevékenysége elismeréseként kapja a Aranymérföldkő díjat.

 

 

Az elismerést átvehette még

  • Bánkuti Gyula okleveles építőmérnök, a vasúti pályafenntartás területén a MÁV szolgálatában végzett, sok évtizedes mérnöki, szakértői tevékenysége és az utánpótlás képzésért végzett elkötelezett munkája elismeréseként, valamint
  • Pál Sándor okleveles gépészmérnök, a közúti forgalomtechnika területén végzett sok évtizedes eredményes tevékenysége és aktív társadalmi, jószolgálati szerepvállalása elismeréseként.

 

A mérnök-közgazdászról elnevezett Vásárhelyi Boldizsár-díjat kapták:
  • Dr. Macsinka Klára okleveles építőmérnök, a fenntartható városi közlekedés, településfejlesztés, közlekedésbiztonság, továbbá az infrastruktúra-építőmérnöki oktatás és képzés területén végzett elkötelezett munkája elismeréseként.
  • Dr. Bumberák József jogász, vezető jogtanácsos, a MAÚT alapító tagjaként a társaság alapításához és működtetéséhez jogi ügyekben nyújtott elhivatott, önzetlen, sok évtizedes segítő közreműködése, valamint munkája iránt elkötelezett szakmai életútja elismeréseként.
  • Kökényesi Miklós okleveles villamosmérnök, okleveles műszaki menedzser, a vasúti villamosvontatási energiaellátás és a felsővezetéki gépész-villamos rendszerek erősáramú szakterületi szabályozásának korszerűsítésében végzett elkötelezett, eredményes munkássága elismeréseként.

 

Dr. Macsinka Klára

 

A fiatalok is lehetőséget kapnak 

A MAÚT évről-évre meghirdeti – dr. Nemesdy Ervin emléke előtt tisztelegve – a kiváló szakemberről elnevezett diplomamunka-pályázatot.  

A pályázat célja, hogy az egyetemekről, főiskolákról kikerülő diplomások bemutassák ismereteiket, és munkájukon keresztül megismerjék őket a szakmában. További cél, hogy a szakma iránt érdeklődő, a pályázaton eredményesen szereplő hallgatókat olyan juttatásban, dicséretben, megtiszteltetésben részesülnek, ami szakmai előrejutásuk szempontjából jelentős, emlékezetes lehet.

 

 

Az idei díjazottak:

Első díj:

Bedők Anna (SZE), Gonda Evelyn (SZE), Kopitkó Tünde Klára (BME)

Második díj:                                 

Damásdi Zita (SZE), Holló Annamária (SZE)                       

Harmadik díj:

Gombos Dalma Evelin (SZE) Molnár András Dávid (BME)

Emléklapot kapott: Czeller Miklós (BME) és Huszti Gergely (Pécsi Tudományegyetem)

 

 

Új tisztségviselőket is választottak

A díjátadó után megtartott közgyűlésen elfogadták a MAÚT 2023. évi költségvetési tervét és megválasztották a szervezet új tisztségviselőit.

 

 

Vasúti alelnökké választották Suhajda Balázst, PMVIGH Pálya és mérnöki létesítmények főigazgatóját.  A Forgalmi bizottság vezetője Pósalaki László a MÁV Zrt. forgalmi igazgatója, a Digitális információ menedzsment bizottság vezetője pedig Kis Tamás, a STRABAG dél- és Kelet-európai régió BIM- és műszaki kontrolling szervezetének vezetője lett.

Galéria

Iparági hírekMAÚTFőmterv Mérnöki Tervező Zrt.díjátadókvasúti közlekedéskötött pályaStrabag

Hírlevél

Hirdetés