2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Ismét a nagymúltú magyar cég végezheti el hazai földgáztárolók felszín feletti karbantartását
Fotó: Illusztráció, VABEKO Kft.

Ismét a nagymúltú magyar cég végezheti el hazai földgáztárolók felszín feletti karbantartását

magyarepitok.hu

2024.03.05. 08:00 - Sándor Csilla

A VABEKO Kft. 2011 óta adja a legjobb ajánlatot a zsanai, pusztaedericsi, hajdúszoboszlói és kardoskúti gáztároló-egységek javítási munkálatainak elvégzésére.

Hirdetés

Három évre szóló megbízással, továbbra is a földgáz ipari létesítmények engedélyezésével, tervezésével, karbantartásával is foglalkozó VABEKO Kft. végezheti el a Magyar Földgáztároló Zártkörűen Működő Részvénytársaság megbízásából a hajdúszoboszlói, a kardoskúti, a zsanai és a pusztaedericsi gáztárolók felszín feletti karbantartási munkáit – derült ki az Európai Unió Közbeszerzési Értesítőjéből (TED).

Az állandó szakember gárda mellett van mobilizálható állomány is a cégnek

A Magyar Földgáztároló Zrt. négy létesítménye összesen 4,43 milliárd m3 folyamatosan rendelkezésre álló mobilgáz tárolói kapacitást biztosít. A létesítmények közül a zsanai a legnagyobb közel 2,2 milliárdos kapacitásával. A VABEKO valamennyi magyarországi gáztároló munkálatainak részese, 2011 óta a cég végezheti el ezek karbantartási és fejlesztési feladatait is.

A kft. állandó személyzettel van jelen a négy településen, de szükség esetén – felújítás, fejlesztés stb. - valamennyi helyre átcsoportosítják a központi állományból a szükséges számú szakembert és eszközt.

 

Fotó: magyarepitok.hu / Dernovics Tamás (Illusztráció, a fotón a pusztadericsi gáztároló karbantartási munkálatai láthatóak.)

 

Tizenhárom éve biztosítják a gáztárolók működését

A TED-en megjelent hirdetmény szerint a földgázipari létesítményekkel kapcsolatos szakmai szolgálatatásokra specializálódott 1990-ben alapított cég feladata lesz többek között a földgáztárolók felszín feletti technológiai rendszereinek karbantartása és az ehhez szükséges eszközök, alkatrészek beszerzése.

A VABEKO szakemberei jelentős tapasztalattal rendelkeznek a karbantartások terén, a cég alapítása óta végzi ezt a tevékenységet. 1997-től a közelmúltig 200 km hosszan a kft. munkatársai oldották meg az ADRIA kőolajvezeték karbantartásával kapcsolatos feladatokat.

Tizenhárom évvel ezelőtt sikeresen pályázott a cég a Magyar Földgáztároló Zrt. által üzemeltett kereskedelmi gáztározók felszíni létesítményei karbantartási munkáira. 2015-ben a VABEKO megbízást kapott az Algyő-Szöreg – stratégiai földgáztároló felszíni létesítményeinek javítási feladatainak elvégzésére is.

A cégnek kell karbantartania a gáztárolók környezetét is

A cég ismét megnyerte három évre a négy gáztároló felszín feletti karbantartását. A VABEKO biztosíthatja ezenkívül a négy telephelyen a műszerekhez kapcsolódó napi és speciális szolgáltatásokat, karbantartások, javításokat.

A keretmegállapodás rögzíti a tenderen nyertes cég elvégzendő feladatai között: a telephelyeken a technológiai célú villamos berendezések üzemeltetését, karbantartási feladatainak ellátásán kívül, a felügyelet biztosítását is. Továbbá a gáztárolók telephelyén lévő utak, épületek felújítását, karbantartását is a cégnek kell elvégeznie. A hároméves megbízás becsült értéke 9 milliárd forint.

Iparági hírekVabeko Kft.Magyar Földgáztároló Zrt.közbeszerzéskarbantartásZsanaPusztaedericsHajdúszoboszlóKardoskútgáztárolók

Hírlevél

Hirdetés