2024.05.19, Vasárnap
Igazi csapat és egyéni kitartás is kellett a Szabadics sporteredményéhez
Fotók: Erdei Mihály és Kércz Viktor/magyarepitok.hu

Igazi csapat és egyéni kitartás is kellett a Szabadics sporteredményéhez

magyarepitok.hu

2024.05.07. 16:11 - Móré Levente

Ultrabalaton – húsz órán belüli idővel futotta körbe a Szabadics Építőipari Zrt. csapata a „magyar tengert.”

Hirdetés

A közösségépítő programokra nagy hangsúlyt fektető SZABADICS Építőipari Zrt. 13 fős csapatot indított Magyarország legnagyobb közösségi futóversenyén, az NN Ultrabalatonon.

2024-ben már 18. alkalommal rajtolt el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye. A Balatont megkerülő, egykörös verseny egyben Közép-Európa legnépszerűbb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy kerékpárral is teljesíthetnek a résztvevők. A feladat a balatonfüredi versenyközpontból, nyugat felé indulva megkerülni hazánk legnagyobb tavát. Ennek során a váltók autókkal követik a versenyzőket és mindenki az előre számára kijelölt szakasz elején csatlakozik be.

 

Fotók: Erdei Mihály és Kércz Viktor/magyarepitok.hu

 

Egy 200 kilométer feletti ultrafutó versenyt álmodtak meg a verseny alapítói 2007-ben, amelyen a kezdetekkor összesen 200 fő vett részt. A maroknyi csapathoz évről évre egyre többen csatlakoztak, így 2023-ra az indulók száma már meghaladta a 21 ezret. A teljesítésre nagyobb létszámú csapatban 27 óra, míg egyéniben 31 óra áll rendelkezésre.

Jól mutatja a Szabadics munkatársainak versenyszellemét, hogy a május 4-én szombaton, 13:00 órakor rajtolt Szabadics RUN nevű csapat a lehető legnagyobb, 13 fős létszámmal vágott neki a küzdelemnek, a résztvevők között pedig négy igazgatósági tagot is találhattunk: Szabadics Roland operatív igazgató, László Zoltán stratégiai piacokért felelős igazgató, Dr. Czigányné Bauer Beáta gazdasági igazgató és Varga Ignác, a magasépítési üzletág igazgatója is kivette a részét a nagy kitartást igénylő feladatból.

 

 

Először az UB-n

„Tavaly ősszel, először neveztünk az UB-ra, csapatverseny kategóriában, a 6-13 fős csapatok között. 2024 januárja körül jött az örvendetes hír, hogy indulhatunk a ’versenyen’, bekerültünk a várólistáról”

- mesélte Szabadics Roland, hozzátéve: „a versenyt idézőjelbe teszem, mivel első bálozóként nekünk a részvétel és a teljesítés volt a legfontosabb.”  Ennek ellenére – természetesen – eltervezték a szükséges időt, amelyet sikerült túlszárnyalniuk.

 

 

Ma különösen fontosak a csapatösszetartó rendezvények, a Szabadics Cégcsoport is nagy hangsúlyt fektet az ilyen jellegű tevékenységekre; a sport pedig központi szerepet foglal el a cég életében. „Számos sportversenyt, sportegyesületet támogatunk, közülünk – mesélte – sokan sportolnak, a kollégáknak az irodaházban konditermet üzemeltetünk saját edzővel, illetve évek óta rendezzük meg Magyarország legnagyobb céges kerékpáros csapatversenyét, a Szabadics Ride Company Challenget. Az UB kiválóan tükrözi a filozófiánkat: EGYÜTT SIKERÜLHET!”

 

Felkészült csapat

 

 

Csapatukat a lehető legnagyobb létszámmal indították, így erősítve a pozíciójukat, ugyanakkor a biztonságot is, hiszen a tagok között voltak gyakorlott futók, hobbyfutók és olyanok is, akik ezzel a versennyel kaptak nagyobb kedvet a futásra.

„Eltérő szinten voltunk felkészültség szempontjából, azonban – lelkendezett Szabadics Roland – a ’keret’ kihirdetése után mindenki komoly elánnal vágott bele saját edzéstervébe, amibe nagy örömömre be tudtunk iktatni néhány közös futást is.”

A végső nevezés után közös meetingeken egyeztették a szakaszbeosztást, a frissítéseket, a logisztikát, de még a mez kiválasztása is közösen történt – igazi csapatmunka volt tehát az előkészület is.

 

Várakozáson felüli eredmény

„Eltelt egy nap, de még mindig a verseny hatása alatt vagyok; de nem csak én: az egész csapat még ül az abszolút pozitív flow-érzésen”

– tudtuk meg az operatív igazgatótól az esemény után.

 

 

Eredményük 19 óra 18 perc lett, amivel javítottak az eredetileg tervezett időn és bekerültek a legjobb 20% közé a céges csapatok között, míg a 10-13 fős férfi csapatok (náluk 5 hölgy is szerepelt) között a legjobb 15%-ban végeztek. Mint mondta:

„bár azt nyilatkoztam korábban, hogy az időeredmény nem számít, maximalista céghez híven mindenki odatette magát, sokan várakozáson felül teljesítettek.”

 

Hatalmas kihívás, maradandó élmény

„Önmagában az is megterhelő, ha ébren kell maradni 24-28 órát, hát még ha közben versenyen kell részt venni, futni és folyamatosan utazni” – összegezte az igazgató. „Fárasztó küldetés volt, de előre jól megtervezve a logisztikát, a váltásokat, a frissítéseket és a sötétben történő biciklis kíséreteket problémamentesen hoztuk le ezt a körülbelül 20 órát, így a végén fáradtan, de nagyon boldogan koccinthattunk a sikerünkre.”

 

 

„Mérhetetlenül büszke vagyok – szögezte le – a teljes csapatra, a futók mellett köszönöm minden segítő munkáját is, akik nélkül ez a teljesítmény nem lett volna elérhető. Jól szimbolizálja ez az esemény azokat az értékeket, amelyeket a Szabadics Cégcsoportnál vallunk:

eredményt és sikert csak egymást segítve, megfelelő összefogással tudunk elérni. Egyedül senki sem érhetett volna célba; viszont közösen, együttműködve mindenki által hozzátéve a maga teljesítményét sikerült.”

Galéria

Iparági hírekSzabadics Zrt.NN UltrabalatonfutóversenyBalaton

Hírlevél

Hirdetés