2024.10.05, Szombat
Pázmány Campus: hamarosan elkezdik a bunkerépület vasbeton szerkezetének bontását
Fotó forrás: ÉKM

Pázmány Campus: hamarosan elkezdik a bunkerépület vasbeton szerkezetének bontását

mti

2024.10.02. 17:07 - Szabó Ákos

A lehető legkisebb zaj és rezgésterhelésű bontási technológiát alkalmazzák.

Hirdetés

Továbbra is a legnagyobb körültekintéssel folynak a Pázmány Campus bontási munkálatai - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium szerdán. A munkálatok során

október első hetében folytatódik a Campus tömbben a belső épületek, a paloták között szorosan elhelyezkedő irodaépület, valamint a már elbontott stúdióépület és garázs melletti hátsó épület bontása.

Az épületek gépi bontásának előkészítéseként leszerelik a korábbi működést kiszolgáló beépített eszközöket és klímaberendezéseket, folyamatosan halad az épületek belső bontása és a bontási anyagok szelektálása. Ezzel egyidejűleg zajlik az épületekben hátrahagyott, már nem használható bútorok és egyéb lomok kipakolása és elszállítása is - ismertették.

 

Alacsony zajterhelésre törekszenek

Előkészítés alatt áll a bunkerépület vasbeton szerkezetének bontása is, amelyhez a lehető legkisebb zaj és rezgésterhelésű bontási technológiát alkalmaznak.

A beruházó számára kiemelten fontos, hogy megőrizze a létesítményben fellelhető értékeket, ezért már a bontást megelőző előkészítési szakaszban különböző társadalmi szervezetek és múzeumok közvetlen bevonásával nyilvántartásba helyezte azokat az értékes tárgyakat, amelyeket most kézi bontással tárnak fel, majd adnak át az értékleltárban megjelölt fogadó szervezeteknek - emelte ki többek között a minisztérium.

Iparági hírekPázmány CampusÉpítési és Közlekedési MinisztériumJózsefvárosPalotanegyedBudapest

Hírlevél

Hirdetés