2024.03.19, Kedd
Budapest legmagasabb darujáról fotózták az óriásprojektet
Fotók: Rizsavi Tamás

Budapest legmagasabb darujáról fotózták az óriásprojektet

2018.08.02. 08:57 - Veres Ida

A friss képriport betekintést nyújt az új szakaszba érkezett építkezésbe, melyben új irodai és kiskereskedelmi városnegyed jön létre.

Hirdetés

Javában zajlanak az Agora Budapest névre keresztelt irodai, kiskereskedelmi és parkkomplexum munkálatai az Árpád híd pesti hídfőjénél. A HB Reavis kivitelezésében létrejövő épületegyüttes munkaterülete Budapest egyik leghatalmasabbja, melyről ezúttal egy különleges képriport formájában kaphatunk helyzetjelentést.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Az új szakaszba érkezett építkezés során napi átlag 40-50 teherautó közel 200.000 köbméter földet termelt ki ez idáig, előkészítve a terepet a szerkezetépítéshez.

Az Agorára időközben Budapest jelenlegi legmagasabb, 90 méteres kikötés nélküli toronydaruja is megérkezett, amely a további darukkal együtt a kivitelezés látványos fázisát segíti, továbbá innen fotózva készült a jelenlegi képriport anyaga is.

Az Agorában várhatóan 12-14 ezren dolgozhatnak majd, de a cél nem csupán munkahelyek, hanem egyben egy közösségi tér kialakítása is. Már az első ütemben 6 ezer négyzetméteren alakítanak ki szupermarketet, konditermet, drogériát, virágboltot és számos más, többek között a közelben egyelőre nem könnyen elérhető üzletet is.

 

A képre kattintva galéria nyílik!


A több fázisban megvalósuló Agora első épületei várhatóan 2019 végén és 2020 elején készülnek el, míg az Árpád híd menti második fázis épületeinek átadását 2022-2023-ban tervezik. 

Galéria

KépriportmagasépítésHB ReavisirodaAgora Budapest

Hírlevél

Hirdetés