2024.04.23, Kedd
Jelentős forgalomnövekedést alapoz meg ezzel a lépéssel a magyar vasútépítő cég
Fotó: BAU-MOBIL-TRANS Kft.

Jelentős forgalomnövekedést alapoz meg ezzel a lépéssel a magyar vasútépítő cég

magyarepitok.hu

2022.11.13. 08:25 - Hegedűs Gergely

A beruházásban csúcstechnológiás kotrógépekkel bővül a vasútépítéssel, területelőkészítéssel, mélyépítéssel foglalkozó társaság gépparkja.

Hirdetés

Több mint 430 milliós beruházást hajt végre a biatorbágyi központú BAU-MOBIL-TRANS Kft. A honlapja szerint a hazai vasútépítési munkák jelentős részében jelen levő magyar vállalat a lapunkhoz eljuttatott közleményben egy magas szintű géppark létrehozásáról számol be.


Kiváló üzemanyag-fogyasztás, alacsony károsanyag-kibocsátás

A beruházásban nyolc új csúcstechnológiás kotrógéppel bővül a vasútépítéssel, területelőkészítéssel, mélyépítéssel foglalkozó társaság gépparkja. A cél a hatékonyabb, modernebb, biztonságosabb munkavégzés; a fejlesztés a cég bárándi telephelyén valósul meg Hajdú-Bihar megyében, tervezetten jövő szeptember végéig.

„Cégünk több évtizedes múltra tekint vissza, több ezer kilométer vasút megépítését segítettük tevékenységünkkel” – mondta Kiss István, a BAU-MOBIL-TRANS Kft. ügyvezető igazgatója. „Ezek a korszerű gépek kiváló üzemanyag fogyasztásúak, alacsony a károsanyag kibocsátásuk, biztonságosak a gépkezelők számára is. A beruházással nagyobb teljesítményre leszünk képesek, 10-15 százalékos árbevétel növekedést várunk a jövő évre.”


A megújuló energia is a középpontban

A csökkentett üzemeltetési költségű új kotrógépek beszerzéséhez a magyar tulajdonú vállalkozás 305,65 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert el, a teljes beruházás 436,64 millió forint értékre rúg. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program GlNOP Plusz-1.2.1-21 pályázati konstrukció keretében, európai uniós támogatással valósul meg. A BAU-MOBIL-TRANS Kft. a fejlesztéssel új munkahelyeket is létrehoz gépkezelői munkakörben, illetve a projekt egy fő részére gépkezelői képzést is tartalmaz.

A pályázati program további részét képezi még egy 5 kW teljesítményű hőszivattyú telepítése is. A megújuló energia a cég telephelyének fűtési energia igényét szolgálja, ezzel is csökkentve a költségeket.

Kötött pályavasútfejlesztésBAU-MOBIL-TRANS Kft.Bárándépítőipari gépekpályázatok

Hírlevél

Hirdetés