2023.02.07, Kedd

Hirdetés

Iváncsai óriásberuházás: közúti felüljáró épülhet az agglomerációs vasútvonal felett
Illusztráció: Dernovics Tamás/ magyarepitok.hu

Iváncsai óriásberuházás: közúti felüljáró épülhet az agglomerációs vasútvonal felett

magyarepitok.hu

2023.01.08. 08:30 - Kolinek Nóra

Az ipari park közlekedési hálózatának fejlesztése érdekében a létesítményt vasúti és közúti kapcsolattal is ellátják.

Hirdetés

Az iváncsai ipari park közlekedési infrastruktúra fejlesztéséhez kapcsolódóan különszintű keresztezést alakítanának ki a település belterületén áthaladó 6205. jelű összekötő úton a Budapest−Pusztaszabolcs (40a) vasútvonal felett.

A Fejér vármegyei Iváncsán zajlik jelenleg Magyarország legnagyobb zöldmezős fejlesztése. A 2021 májusában elrajtolt projektben 135 hektáron épül akkumulátorgyár a dél-koreai tulajdonú SK Innovation számára a Market Építő Zrt. kivitelezésében.

A beruházás a tervek szerint 2023 márciusában éri el a teljes készültséget. A mélyépítési munkálatokat a német háttérrel rendelkező BAUER Magyarország Speciális Mélyépítő Kft., valamint a francia hátterű HBM Soletanche Bachy végezte el.

Átfogó közlekedésfejlesztést terveznek

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent ajánlati felhívás szerint már keresik a felüljáró engedélyezési és kiviteli terveinek készítőjét. A nyertes ajánlattevő feladata előzetes vizsgálati dokumentáció, a kapcsolódó vízépítési, közmű kiváltási, valamint egyéb építési és bontási munkákhoz szükséges tervek készítése, valamint minden az építéshez szükséges hozzájárulás és engedély megszerzése.

Az országos közúti híd legnagyobb támaszköze a tervek szerint 25 méter.

Az ipari park közlekedési hálózatának fejlesztése érdekében a létesítményt vasúti és közúti kapcsolattal is ellátják. Ahogy korábban megírtuk 5052 méteren épülhet új nyíltvonali vágány, 1053 méteren új állomási vágányokat építenének, továbbá közel 3 kilométernyi út jön létre, megújul az Iváncsát átszelő 6205 jelű közút 6 kilométeren, a településen három földutat leaszfaltoznak.

Az ajánlatokat 2023. január 26-ig várja a kiíró NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. jogkörét átvevő Építési és Közlekedési Minisztérium.

Kötött pályaNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Fejér megyeIváncsaMarket Építő Zrt.HBM Kft.Bauer Magyarország Speciális Mélyépítő Kft.PusztaszabolcsÉpítési és Közlekedési Minisztérium

Hírlevél