2024.04.21, Vasárnap
Pályafelújítás kezdődik az észak-balatoni vasútvonalon
Illusztráció

Pályafelújítás kezdődik az észak-balatoni vasútvonalon

magyarepitok.hu, MÁV

2023.03.28. 16:30 - Kolinek Nóra

A MÁV FKG munkájával végzett felújítás után ismét 80 kilométer/órás sebességgel haladhatnak a vonatok.

Hirdetés

2023. március 29-től április végéig pályafelújítást végeznek az észak-balatoni vasútvonalon, és tizenkét vasúti átjáró épül át − közölte a Mávinform.

A közlemény szerint az idén a nyíltvonali pályarészek és több állomás átépítését, felújítását végzik el annak érdekében, hogy megszűnjenek a sebességkorlátozások a vonalszakaszon, a vonatok megfelelő sebességgel közlekedhessenek. Ezáltal stabilabbá és betarthatóbbá válik a menetrendszerű vonatközlekedés.

Hozzátették, hogy az észak-balatoni vonalon a korábbi években a Szabadbattyán−Balatonfüred vonalszakaszt villamosították, az állomások részleges akadálymentesítése is megtörtént. A mintegy 55 kilométeres vasúti vonalszakasz villamosítását az R-KORD Kft. és a Vasútvill Kft. konzorciuma végezte el.

Mint írták, a felújításra váró 700 méteres szakaszon jelenleg több helyen is 60 kilométer/órára korlátozták a vonatok sebességét, a felújítás után ismét 80 kilométer/órás sebességgel haladhatnak a vonatok.

 

Az utasokat pótlóbuszok szállítják

Arról is tájékoztattak, hogy a Budapest−Székesfehérvár−Tapolca vonalon március 29-tól április 5-ig a pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Balatonkenese és Balatonfüred között valamennyi vonat helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Április 11-től 27-ig a Szabadbattyán−Alsóörs állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt módosul a menetrend, ez idő alatt Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbuszok közlekednek.

A kivitelező a MÁV leányvállalata, a MÁV FKG Kft. áprilisban vágányzár keretében végzi a felújítást.

 „A munkálatok során az anyagok rakodása, szállítása, sínek vágása, bontási és építési munkák elvégzése miatt nagyobb zajterhelés lesz, ezért a lakosság megértését és türelmét kéri a vasúttársaság” – olvasható a közleményben.

Kötött pályaMÁV FKG Kft.MÁVBalatonVasutvill Kft.R-Kord Kft.SzabadbattyánBalatonfüredvasútfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés