2024.05.02, Csütörtök

Hirdetés

Megújult oktatóközpontban, népszerű képzésekkel várja a pályakezdőket és a szakembereket a VAMAV
Fotók: VAMAV Kft.

Megújult oktatóközpontban, népszerű képzésekkel várja a pályakezdőket és a szakembereket a VAMAV

magyarepitok.hu

2023.07.28. 18:04 - Bíró Beáta

A vasúti felépítményi szerkezeteket gyártó cég korszerű környezetet biztosít termékspecifikus kurzusaihoz és gyakornoki programjához.

Hirdetés

Új képzésekkel, megnövelt oktatótérrel bővítette oktatóközpontját 2023-ban a VAMAV Kft. A cég saját gyártású termékeinek és szolgáltatásainak tökéletes összhangjára törekszik, melynek egyik kulcskérdése a professzionális képzés.

A vállalat felismerte, hogy az innováció és a műszaki fejlődés folyamatosan megköveteli a szakmai ismeretek aktualizálását, bővítését, a know-how és a szakmai kompetencia pedig meghatározó versenyelőnyt jelent napjainkban. Üzletfilozófiája szerint az egyre komplexebb kihívások összetett és kiterjedt válaszokat igényelnek.

A VAMAV Kft. több mint 70 éve a kitérők, vágányátszelések és egyéb speciális vasúti felépítményi szerkezetek piacvezető gyártója Magyarországon. A modern kitérőszerkezetek speciális szaktudást igényelnek a tervezés, gyártás, szállítás, beépítés, illetve az üzemeltetési tevékenységek – például időszakos vizsgálatok, karbantartás és szerviz – során.

 

Fotók: VAMAV Kft. 

 

A cég az általa gyártott termékekkel kapcsolatos ismeretek megszerzéséhez testreszabott oktatásokat, képzéseket kínál partnerei számára, ösztönzi az aktív párbeszédet a piaci szereplők között, ezzel is elősegítve a fenti tevékenységek professzionális megvalósítását.

 

A vállalat szakemberei az általa gyártott szerkezetek gyorsabb beépítését és üzembe helyezését kiterjedt mérnöki tanácsadással, helyszíni műszaki és szerelési támogatással segíti.

 

 

Megújult oktatóközpontban képezhetik magukat a szakemberek

A VAMAV Kft. aktívan részt vesz a piacképes munkaerő-utánpótlás megteremtésében, a megszerzett tudás fenntartásában, ami hozzájárul a folyamatos magas színvonalú, vevői igényeket kielégítő működéshez.

Az elméleti és gyakorlati oktatások lebonyolítása a társaság saját oktatóközpontjában történik, amely 2018 októberében nyitotta meg kapuit. Ezzel lehetővé vált a termékspecifikus képzések különválasztása a gyártástól, így az oktatás a cég főtevékenységének zavarása nélkül egy minden igényt kielégítő korszerű környezetben történhet.

 

 

2022-ben a VAMAV Oktatóközpont bővítésre került, így 2023-ban új arculattal, megnövelt oktatótérrel, további bemutató szerkezetekkel és új képzésekkel várja a tanulni vágyókat.

 

Gyakorlati helyet is biztosítanak a pályakezdőknek

A cég egyik legnépszerűbb képzése a korszerű tokozott zárszerkezetek és hidraulikus erőátviteli rendszerek beépítésére, üzembehelyezésére és üzemeltetésére irányuló tréning, ahol az évenkénti hallgatói létszám meghaladja a százat.

Sikeresek a vállalat azon programjai is, amelyeket a szakképzett humán erőforrás utánpótlás biztosítása érdekében indított.

  • Ezek közé tartozik pl. egyes szakirányú képzést folytató középiskolák tanulóinak képzése duális rendszerben, amelyről lapunk korábban már részletesen írt.
  • Emellett gyakorlati képzési helyet és üzemlátogatási lehetőséget is biztosítanak a pályakezdő diplomás programok résztvevői és a MÁV Zrt. felsőfokú pályaépítési és -fenntartási tanfolyamainak hallgatói részére.
  • Bizonyos esetekben helyszíni, terepen történő oktatásokra is sor kerül, amennyiben azt a speciális körülmények és a költség, valamint időhatékonyság indokolja.

 

 

Ezekkel együtt az elmúlt évek során több mint ezren vettek részt valamilyen képzésben a VAMAV Kft. szervezésében.

 

A pályakezdők két szintű gyakornoki programmal juthatnak be a vállalathoz  

A VAMAV Kft. fent említett gyakornoki programja két szintből áll. Első szinten a kötelező szakmai gyakorlat teljesítésében támogatják a jelentkezőket. Ez egyrészt lehetőséget teremt a fiatalok számára, hogy megismerjék a cég tevékenységét, és akár szakdolgozatot is írhatnak a vállalatnál, másrészt a VAMAV számára abban, hogy felmérje, a gyakorlatot végző hallgató érdeklődése, szakmai tudása és hozzáállása alapján alkalmas-e később gyakornoki vagy egyéb munkakörben történő alkalmazásra.

 

 

Második szinten a szakmai gyakorlatot jól teljesítő nappali tagozatos hallgatók heti 2-5 napban tudnak bekapcsolódni a mindennapi munkavégzésbe.

Galéria

Kötött pályaVAMAV Kft.vasútfejlesztéskitérőgyártásszakképzésgyakornoki program

Hírlevél

Hirdetés