2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Vasúti rakodó terminál épül Dunakeszin
Illusztráció

Vasúti rakodó terminál épül Dunakeszin

magyarepitok.hu, TED

2023.08.23. 13:54 - Kolinek Nóra

A vidéki városok ipari infrastruktúra fejlesztésére irányuló program részeként közel 3 vágánykilométer hosszan építenék át a vonalszakaszt.

Hirdetés

Az Építési és Közlekedési Minisztérium az uniós közbeszerzési közlönyben felhívást tett közzé a Dunakeszin kialakítandó vasúti rakodó terminál tervezéséről. Ahogy korábban megírtuk a projekt a vidéki ipari infrastruktúra fejlesztésének támogatását célzó program része.

A hirdetmény szerint a nyertes ajánlattevő feladata lesz az előkészítés során a megvalósíthatósági tanulmány és az engedélyezési tervek elkészítése, a tenderdokumentáció összeállítása, az építési engedélyek megszerzése, a szükséges engedélyezési eljárások lefolytatása, helyszíni felmérések elvégzése.

A tervezési feladat megközelítőleg összesen 3 vágánykilométer hosszú egybefüggő, országos közforgalmú vasúti vonalszakasz átépítését érint (beleértve Dunakeszi-Gyártelep megállóhelyet, a villamosított vontatóvágányt és az ipari park szomszédságában vasúti rakodó kialakítását).

Az utasforgalmi létesítményeket is fejlesztik

A terv része:

  • Dunakeszi-Gyártelepen fordítóállomás létesítése, mellyel összefüggésben fejlesztik a Sólyom utcai aluljárót;
  • két vágányon rakodásra alkalmas, 2 db, legalább 10 x 750 méter méretű rakodóterület kialakítása;
  • a vasúti rakodó megközelítéséhez szükséges közúti kapcsolat kialakítása;
  • a kapcsolódó vasúti létesítmények kialakítása
  • az érintett közművek kiváltása.

A kiírás szerint Dunakeszi-Gyártelep megállóhelyen 55 centiméter magas peronokat alakítanak ki, akadálymentessé teszik az állomást, fejlesztik az utasforgalmi létesítményeket, kiépítik az utastájékoztatást, mindemellett átalakítják az állomási biztosítóberendezési- és távközlési rendszert, és megtervezik a rakodó terminál biztosítóberendezési- és távközlési rendszerét.

A feladat része az érintett műtárgyak építésének, átépítésének, bontásának tervezése, illetve a kapcsolódó útátjárók építésének és átépítésének tervezése.

Az ajánlatokat 2023. szeptember 21-ig várják.

 

Kötött pályaÉpítési és Közlekedési MinisztériumDunakeszivasútfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés