2024.04.27, Szombat

Hirdetés

December elejéig tart a szombathelyi pályaudvar vágányhálózatának felújítása - FOTÓK
Fotók: Molnár Arnold/magyarepitok.hu

December elejéig tart a szombathelyi pályaudvar vágányhálózatának felújítása - FOTÓK

magyarepitok.hu

2023.10.30. 10:54 - Bíró Beáta

A GySEV Zrt. pályafelújítást végez a szombathelyi állomáson és a kapcsolódó vonalszakaszokon, melyhez a gépek egy részét SWIETESKY Vasúttechnika biztosítja.

Hirdetés

Bő egy hónapja zajlik a vágányhálózat rekonstrukciója a szombathelyi pályaudvar északi területén. A Székesfehérvár – Szombathely-vasútvonal a Dunántúl egyik legfontosabb vasútvonala, ám nyáron sebességkorlátozást kellett bevezetni a vágányokon. Erre az üzemeltető GySEV indoklása szerint a pálya állapota miatt volt szükség, hogy a szerelvények teljes biztonsággal haladjanak át a szakaszon. Az üzemeltető már akkor tervezte a vágányhálózat részleges felújítását, amelynek első fázisa szeptember végén kezdődhetett el. A pályaudvar északi részén a GySEV több vágány rekonstrukcióját valósítja meg.

 

Fotók: Molnár Arnold/magyarepitok.hu

 

Az újjáépítésben a SWIETELSKY Vasúttechnika Kft. is részt vesz, saját munkagépeivel. Mint megtudtuk: a vasútépítő vállalat októberben két vágány munkálatait végezte: a 20-as vonal jobb és bal vágányát, egyenként mintegy 250 méter hosszon.

Kitérőcseréket, valamint vágányok újjáépítését hajtották végre. Először elbontották a régi vágányokat, majd kotrókkal kiemelték a régi zúzottkövet. A talajjavító réteg és a megtisztított zúzottkő beterítése után Kirow daruval fektették le az előre lekötött kitérő elemeket. A két vágányon összesen 9 kitérőt épített a Vasúttechnika.

 

 

A vágányszabályozást már a gyakran használt 08-475 UNIMAT 4S KIAG szabályzógéppel végezték el – a folyamatot lapunk fotósa is megörökítette. A munka megkezdése előtt felmérték a pálya helyzetét, majd a KIAG, a fedélzeti számítógépbe táplált adatok alapján a pályát mind vízszintes, mind magassági értelemben a tervezett geometriai pozícióban rögzítette. A munkagép mindeközben az aláverő kalapácsaival az aljak alatt a tömör ágyazati gerenda kialakítását is elvégezte.

 

 

A GySEV honlapjának tájékoztatása szerint a pályafelújítások december elejéig tartanak. Információink szerint a SWIETELSKY Vasúttechnika biztosítja gépeit a Sopronból és a Kőszegről érkező vasútvonalak vágányainak felújításához is.

Galéria

Kötött pályaSwietelsky Vasúttechnika Kft.GySEV Zrt.Szombathelyvasútfelújításvasútfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés