2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Részleges vágányhálózat-felújításon esik át a szombathelyi pályaudvar
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Részleges vágányhálózat-felújításon esik át a szombathelyi pályaudvar

magyarepitok.hu

2023.09.23. 09:05 - Bíró Beáta

A munkálatokat bő egy hónap alatt végzik el, ezalatt vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Hirdetés

Szeptember végén megkezdődik a vágányhálózat várva várt rekonstrukciója a szombathelyi pályaudvar északi területén – tette közzé közösségi oldalán az üzemeltető GYSEV.

Elvégzik a vasúti pálya felújítását, új biztosítóberendezéseket építenek be és bizonyos szakaszon a felsővezetéki rendszert is cserélik.  

Az átépítési munkálatok ideje alatt, a szeptember 29-e és november 2-a közötti időszakban Szombathely és Vép között nem lesz vonatközlekedés, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.


Felgyorsulhatnak a szerelvények

A nyugat.hu korábbi értesülése szerint a pályaudvar északi részén még nyáron sebességkorlátozást vezettek be. A GYSEV indoklása szerint erre a pálya állapota miatt volt szükség, hogy a szerelvények teljes biztonsággal haladjanak át a szakaszon. Az üzemeltető már akkor tervezte a vágányhálózat részleges felújítását, amelynek első fázisa hamarosan elkezdődhet. Befejezése után pedig a sebességkorlátozások is megszűnnek.

A 2022 nyarán történt vasútfejlesztéskeretében Szombathely és Kőszeg között a GYSEV Zrt. beruházásában 17 kilométernyi szakasz újult meg, ezáltal immár 80 km/h-val közlekedhetnek a szerelvények. A projektben megújultak az útátjárók, emellett Kőszeg állomáson a vágányhálózat átépítése és a biztosítóberendezés átalakítása is megtörtént.

Kötött pályaGySEV Zrt.Szombathelyvasútfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés