2024.03.19, Kedd
Húszmilliárdos Ericsson-központ épül Budapesten a Strabag kivitelezésében

Húszmilliárdos Ericsson-központ épül Budapesten a Strabag kivitelezésében

2016.09.20. 12:44 - Hegedűs Gergely

A 24 ezer négyzetméteres kutatás-fejlesztési központ a Magyar Nobel-díjasok parkjának első épülete lesz. A svéd multi magyar csapata a cég egyik legjelentősebb bázisává nőtte ki magát.

Hirdetés

Lerakták az Ericsson Magyarország új, 24 ezer négyzetméteres székházának alapkövét kedden Budapesten az Infoparkban. A várhatóan 2017 végére elkészülő beruházás a távközlési vállalat Svédországon kívüli egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési központja lesz.

Noah Steinberg, a beruházó Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: az Ericsson Ház az Infoparkban kialakítandó Magyar Nobel-díjasok Parkja első ütemeként épül fel, és a 21. század kihívásainak megfelelő, innovatív, környezettudatos, világszínvonalú épület lesz.

Kérdésre az elnök-vezérigazgató elmondta, a beruházás volumene 20 milliárd forint körüli. A Wing Zrt. sajtóanyaga szerint az épület terveit a Wing leányvállalata, az Aspectus Architech készítette, a kivitelező a Strabag Magyarország. A beruházást egy banki konzorcium finanszírozza, amelynek tagjai az Unicredit Bank Hungary, az Unicredit Bank Austria és a K&H Bank.

 

Közös otthont kapnak az Ericsson részlegei

Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója kiemelte, az Ericsson Házban a Budapesten különböző helyszíneken működő egységek összeköltözhetnek. Ezáltal a kutatás-fejlesztés mellett

·      az értékesítés,

·      a kiszolgáló és támogató osztályok,

·      a regionális szolgáltatóközpont,

·      az Ericsson budapesti technológiai inkubátora

és az Ericsson garázs is egy helyre kerül, erősítve a szakmai párbeszédet és az együttműködést.

 

Az Ericsson egyik legjelentősebb bázisa lett a budapesti központ

Éry Gábor arra is kitért, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE) közelségének és az Infopark kreatív, innovatív közegének nagy szerepe volt a budapesti K+F központ nemzetközi sikereiben, abban, hogy az itt dolgozó 1500 fős csapat az egyik legjelentősebb bázissá nőtte ki magát az Ericssonon belül.

Az Ericsson tájékoztatása szerint a székházat hosszú távra bérli majd a vállalat.

Mi épül?iroda

Hírlevél

Hirdetés