2024.03.29, Péntek
Magyar gépgyártó épít K+F központot Győrben

Magyar gépgyártó épít K+F központot Győrben

mti

2016.09.15. 09:02 - Hegedűs Gergely

A speciális rendszereket gyártó Delta Tech 1100 négyzetméteres csarnokot épít a megyeszékhelyen, mely közel jár a teljes foglalkoztatottsághoz.

Hirdetés

Kutatás-fejlesztési központot épít Győrben a gépgyártással foglalkozó Delta-Tech Mérnöki Iroda Kft. A magyar tulajdonú, balassagyarmati székhelyű vállalat közel 1100 négyzetméter alapterületű központot épít egy 713 millió forintos beruházásban, melyet az év végéig fejeznek be.

 

Kínától Brazíliáig terjed a nógrádi cég piaca

Az 1995-ben alakult társaság egyedi igények alapján, saját tervezésű gépek, gyártó és szerelősorok, csomagolósorok, szállítópálya rendszerek és megmunkáló berendezések tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. A Delta-Tech Balassagyarmaton, Bátonyterenyén és Győrben összesen 73 embert foglalkoztat, a mostani projektben tíz munkahelyt hoz létre.

A cég nettó értékesítési árbevétele tavaly 980 millió forint volt, amelyből közel 98 millió forint exportértékesítésből származott. A vállalkozás vevői között van többek között az Audi, a Bosch, a Coninental, a Johnson Elctric, a Mahle, az Opel és a Suzuki, gépsoraik Oroszországban, Mexikóban, Kínában és Brazíliában is működnek. A Delta Tech itthon egyebek mellett a paksi atomerőmű részére 2003 óta végez folyamatos fejlesztést egy speciális motorszelepvezérlő blokkon.

 

Győr közel került a teljes foglalkoztatottsághoz

Az alapkőletételen a térség fideszes országgyűlési képviselője, megyei fejlesztési biztos Simon Róbert Balázs elmondta, a magyar cég a mostani beruházásra 253 millió forintos támogatást kapott a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból.

A politikus hangsúlyozta, a nemzetközi nagyvállalatok mellett a megyeszékhelyen a hazai cégek is folyamatosan fejlődnek. A városnak pedig a fejlődéshez a folyamatos szakképzett munkaerő biztosítása a legfontosabb feladata, ezért fektetnek nagy hangsúlyt a duális képzésre. Beszélt arról is, hogy idén júliusban a megyében hetven százalékos volt a foglalkoztatottság, amely 4,9 százalékkal haladja meg az országos átlagot, a munkanélküliségi ráta pedig 2,2 százalék volt a győri járásban, amely már a teljes foglalkoztatottság határán van.    

GyőrMi épül?üzemépítésgépgyártás

Hírlevél

Hirdetés