2024.04.18, Csütörtök
A helyi építészeti hagyományokat követi Zichyújfalu tornaterme
(illusztráció)

A helyi építészeti hagyományokat követi Zichyújfalu tornaterme

magyarepitok.hu

2016.10.14. 09:17 - Hegedűs Gergely

A Fejér megyei településen a Polip Kft. kivitelezi a 260 milliós beruházást.

Hirdetés

Letették a zichyújfalui tornaterem alapkövét a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében – derült ki az NFM sajtóközleményéből.

A 260 millió forintból épülő létesítményt a várpalotai székhelyű Polip 2001 Építőipari Kft. kivitelezi, a diákok várhatóan már jövőre használhatják.

Az A tipusú tornaterem alapterülete 741, küzdőtere 551 négyzetméter, belmagassága több mint 7 méter, így a mindennapos testnevelés mellett kosárlabdázásra, röplabdázásra és teremfocira is alkalmas lesz. Az új épület megjelenésében az iskolaépülettel egységben a hely építészeti hagyományait tükrözi.

 

"Egy Magyarország van"

Az országos programnak megfelelően fejlesztés teljes egészében költségvetési forrásból megy végbe, az önkormányzatnak nem kell önrészt vállalnia.

Fejér megyében a zichyújfalui mellett Gárdonyban és Pázmándon tornaterem, Enyingen és Sárbogárdon pedig tanuszoda épül az iskolafejlesztő program keretében. Boros Anita helyettes államtitkár az alapkőletételen azt hangsúlyozta, „egy Magyarország van, és ennek az országnak olyan helynek kell lennie, ahol minden gyermeket azonos esélyek illetnek meg”.

(NFM Kommunikációs Főosztály)

Mi épül?sportberuházások

Hírlevél

Hirdetés