2024.06.22, Szombat
Út- és közműfejlesztéseket hajtanak végre Tata ipari parkjában
tata.hu

Út- és közműfejlesztéseket hajtanak végre Tata ipari parkjában

MTI

2017.02.07. 09:50 - Antal Zsófia

A már több mint ezer főnek munkát adó ipari park most a helyi önkormányzat támogatásából fejlődhet tovább.

Hirdetés

A tatai önkormányzat bruttó 146 millió forinttal támogatja a város ipari parkját működtető és fejlesztő Barina Kft-t - közölte Michl József (Fidesz-KDNP) polgármester. Az összeget a vállalkozás az ipari park úthálózatának bővítésére, egy elektromos távvezeték kiváltására, valamint az ipari park központi vízelvezetőjének új nyomvonalra helyezéshez használja fel.

Fekete Gyula, a Barina Kft. ügyvezetője elmondta: az ipari park területe 130 hektár, amely közvetlenül az M1-es autópálya tatai csomópontja mellett található. Az önkormányzati támogatással megvalósuló beruházások lényegesen növelik a park közművel ellátott területét.

A Barina Kft. folyamatosan képes előkészített telephelyet kínálni a beruházóknak néhány ezer négyzetmétertől a tízhektáros területig. A tatai ipari park vállalatai 2017-ben már ezernél több ember számára biztosítanak munkát. A legjelentősebb társaság a gépjármű karosszériaelemeket készítő német Gedia, az acélcsöveket és autóalkatrészeket gyártó szlovák Tomm-Ferr, valamint az autórugókat és stabilizátorokat előállító japán NHK Spring. A szlovák és a japán vállalat üzemeinek további bővítését tervezi.

A kecskeméti Gallfood Pulykafeldolgozó és Értékesítő Kft. 2015 végén vásárolt négyhektáros területet. A telephelyen vágó és húsfeldolgozó üzemet, valamint hűtőházat terveznek. Az ötmilliárd forintos beruházás megközelítőleg 350 embernek biztosít majd munkát.

Mi épül?útépítésTataipari park

Hírlevél

Hirdetés