2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Egy 2,5 milliárdos óbudai beruházással indul az országos kollégiumfejlesztés

Egy 2,5 milliárdos óbudai beruházással indul az országos kollégiumfejlesztés

magyarepitok.hu, mti

2017.03.02. 12:57 - Hegedűs Gergely

A Márton Áron Kollégium 17 ezer négyzetméteren újul meg, a projekt az épületgépészeti, villamossági fejlesztés mellett érinti a tűzvédelmet és a berendezések modernizálását is.

Hirdetés

A kormány két év alatt mintegy 2,5 milliárd forint támogatás nyújt az ELTE Márton Áron Szakkollégiumának teljes körű felújításához és korszerűsítéséhez – derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből.

A projekt bejelentésekor az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán elmondta, a kollégium és környezete 17 ezer négyzetméternyi területen újul meg. A beruházás az épületgépészeti, villamossági fejlesztés mellett érinti a tűzvédelmet és a berendezések modernizálását is. Mivel a modernizálás új tereket is igényel, a korábbi 993 férőhellyel szemben 850 férőhely áll majd rendelkezésre.

Balog Zoltán arra is kitért, hogy a kormány a kollégiumfejlesztési programban 2023-ig 123 intézmény újíthat meg, ennek a programnak az első lépése a most bejelentett felújítás.

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Varga Mihály emlékeztetett, a Márton Áron Szakkollégium mellett a Margit kórház, a békásmegyeri piac, valamint a Mészkő utcai park is megújul Óbudán. "A felújítás egyrészt az itt lakó diákok és dolgozók számára jelent majd jobb körülményeket, másrészt kifejezi azt a felelősséget, amelyet Magyarország a külhoni magyarok iránt vállal” – szögezte le a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály beszámolt arról a kormánydöntésről is, amelynek értelmében támogatják a révkomáromi Selye János Egyetem kampuszát.

Mi épül?oktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés