2024.04.24, Szerda
Új sportcsarnokot és uszodát kap Miskolc 500 éves iskolája
Miskolc

Új sportcsarnokot és uszodát kap Miskolc 500 éves iskolája

mti, magyarepitok.hu

2017.04.11. 10:15 - Hegedűs Gergely

Az elmúlt húsz év legjelentősebb iskolafejlesztései kezdődnek meg hamarosan a megyeszékhelyen.

Hirdetés

Új sportcsarnok épül a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon területén. A boon.hu korábbi cikke szerint a csarnokban egy tornaterem és uszoda létesül, hogy biztosítsa a 650 diák számára a mindennapos testmozgás feltételeit.

Az új csarnok a közel 500 éves oktatási múltra visszatekintő intézmény elavult tornaterme helyén épül meg. A beruházásban kiemelt szempont az új épületrész akadálymentes megközelíthetősége. Az új sportcsarnokot a tervek szerint 2018 szeptemberében adják át.

A projekt részleteit Soltész Miklós, az EMMI államtitkára jelentette be. A miskolci sajtótájékoztatón kiderült, az iskolát működtető Tiszáninneni Református Egyházkerület 947,14 millió forintból valósítja meg a fejlesztést a Széchenyi 2020 program keretében.

Az államtitkár egy másik miskolci egyházi iskola fejlesztéséről is beszámolt: szintén a Széchenyi 2020 keretében valósul meg a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium 562 millió forintos beruházása.

Csöbör Katalin, Miskolc fideszes országgyűlési képviselője a tájékoztatón azt mondta, a két egyházi fenntartású gimnázium megújulásával az elmúlt húsz év legjelentősebb iskolafejlesztései kezdődnek meg hamarosan a megyeszékhelyen.

Mi épül?Miskolcoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés