2024.02.20, Kedd
Két csarnoképülettel erősít a bonyhádi autóalkatrészgyár
illusztráció (szta.hu)

Két csarnoképülettel erősít a bonyhádi autóalkatrészgyár

MTI

2017.06.28. 15:16 - Antal Zsófia

A Schäfer-Oesterle most átadott, 1200 négyzetméteres csarnoka mellett már egy további ezer négyzetméteres épület létrehozásáról is megállapodott.

Hirdetés

Új, 1000 négyzetméteres csarnokkal bővült a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó bonyhádi Schäfer-Oesterle Kft. üzeme, amelyet szerdán adtak át a Völgységi Ipari Parkban. A csarnokot 130 millió forintos beruházással a társaság finanszírozásában a Völgységi Ipari Park Nonprofit Kft. építette meg, ezzel az autóipari cég 2015-ben már elkészült, négyezer négyzetméteres gyárát bővítették.

Frei István, a cég ügyvezető igazgatója elmondta: a 300 embert foglalkoztató cég a beruházás után százzal növeli dolgozóinak számát. A napi 2200 alkatrészt előállító üzemben 25 százalékkal nő a termelés volumene, valamint a társaság éves nettó árbevétele, amely 2016-ban 3,3 milliárd forint volt.

A cégvezető arról is beszámolt, hogy 2019-ig biztosított a rendelésállomány, a termelést addigra 2015-höz képest megkétszerezik. Jelenleg naponta 700 négyzetméter bőr- és 200 négyzetméter műbőralapanyagot dolgoznak fel.

Az átadáson Frei István és Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere (Fidesz-KDNP) együttműködési megállapodást írt alá egy újabb, 1200 négyzetméteres üzemcsarnok létrehozásáról, amelyhez az önkormányzati tulajdonú Bonycom Kft. nyerte el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 300 millió forintos támogatását.

Az 1976-ban alapított, az autóipari alkatrészek bőrrel való bevonására specializálódott német Schäfer-Oesterle csoport termékeit németországi, valamint a 2005-ben alapított magyar leányvállalat bonyhádi gyárában állítják elő, amelynek vásárlói közé tartozik az Audi, a BMW, a Lamborghini, a Porsche, a Rolls-Royce és a Bentley is. Az autóipari vállalat tavaly 924 millió forintos beruházással fejlesztette bőrszabászati tevékenységét is.

Mi épül?Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)autóiparcsarnoképítésüzemfejlesztésBonyhád

Hírlevél

Hirdetés