2024.03.28, Csütörtök
Megszületett a Duna Aréna és a metró közötti gyalogos kapcsolat
(fotó: mti)

Megszületett a Duna Aréna és a metró közötti gyalogos kapcsolat

mti

2017.06.09. 15:10 - Hegedűs Gergely

Az 530 méter hosszú sétány a Turbina utca meghosszabbításával jött létre.

Hirdetés

Átadták a Dagály sétányt Budapest XIII. kerületében. Az 530 méter hosszú gyalogosút közvetlen összeköttetést teremt a 3-as metró Forgách utcai megállója és az újonnan épült Duna Aréna, illetve a jövőre megújuló Dagály strand között.

Az angyalzold.hu korábban azt írta, a Váci út és Népfürdő utca közötti sétány a Turbina utca meghosszabbításával jött létre.

A kerületfejlesztési dokumentumokban a Dagály sétány kialakítása későbbi időpontban szerepelt, de a vizes világbajnokság miatt ezt a Duna Aréna megépüléséhez igazították. Az ünnepségen Tóth József, a XIII. kerület szocialista polgármestere azt is elárulta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 478 millió forint támogatást biztosított a megvalósításhoz

A sétányon több mint 60 fa, 17 hulladékgyűjtő, két ivókút, 12 kerékpártároló van, és nyilvános wifi hálózat is elérhető. Helyet kapott Gálhidy Péter képzőművész Turbinalevél című alkotása is. A polgármester elmondta azt is, hogy a Duna Aréna és környezetének kialakítása során mintegy 4 ezer fát ültettek a XIII. kerületben. A sétány avatásán elültették a Sportolók fáját, ezzel zárult le a kerületi fapótlási program.

Fürjes Balázs, kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos az ünnepségen arról beszélt, 2018 nyarára teljesen megújul és kibővül a Dagály strand, és Európa egyik legnagyobb, legkorszerűbb fürdőkomplexumként működhet majd a Duna Arénával együtt.

közlekedésfejlesztésMi épül?vizes vb 2017Duna Aréna

Hírlevél

Hirdetés