2024.03.28, Csütörtök
Fegyvertávcsöveket gyárt majd a Tenken készülő új üzem
thetruthaboutguns.com

Fegyvertávcsöveket gyárt majd a Tenken készülő új üzem

MTI

2017.07.27. 10:08 - Antal Zsófia

Nagyrészt külföldön értékesítik a Heves megyei gyár termékeit, az építkezés 350 millió forintból történik.

Hirdetés

Napokon belül kezdődik Tenken a Schmidt & Bender Hungária Optikai Kft. új üzemének építése - közölte Kocsis Ádám, a cég projektért felelős értékesítési menedzsere. A precíziós optikai eszközöket és fegyvertávcsöveket gyártó cég közel egy hektáros területen 550 négyzetméteres csarnokot épít 350 millió forintból.

A várhatóan 2018 tavaszára elkészülő új telephelyen elsősorban vadászati, hadiipari és sport célokra használt fegyvertávcsöveket állítanak majd elő, ám az elképzelések szerint a későbbiekben orvosi célokra használt berendezések - fogászati mikroszkópok, orvosi fejlupék - összeszerelését is elvégzik. Az üzem 30-35 új munkahelyet teremt, éves kapacitása 8-10 ezer fegyvertávcső lesz, amelyeket nagyrészt külföldön értékesítenek - tette hozzá.

A jelenleg mintegy 70 embert foglalkoztató Schmidt & Bender Hungária Optikai Kft. fő profilja precíziós optikai lencsék, prizmák, optikai félgömbök, illetve száloptikai komponensek gyártása, továbbá fegyvertávcsövek és szerelt optikai komponensek összeszerelése. Termékeik 90 százalékát külföldön, míg egytizedét Magyarországon értékesítik. Legfőbb exportpiacaik Németország, Hollandia és Svájc, jelentős a kivitelük az Egyesült Királyságba és a Közel-Keletre is.

A vállalkozás 2016-os árbevétele megközelítette a 6 millió eurót, amelynek 30 százalékos növekedésével kalkulálnak az idei évre. A társaság adózott eredménye 747 ezer euró volt tavaly, a duplája az előző évinek.

Mi épül?üzemépítésTenk

Hírlevél

Hirdetés