2024.04.23, Kedd
Régi ígéretek valósulnak meg: Kisbéren autóbuszállomás épül
ittlakunk.hu (illusztráció)

Régi ígéretek valósulnak meg: Kisbéren autóbuszállomás épül

MTI

2017.07.31. 09:58 - Szabó Ákos

Új épülettel bővítik ki a kisbéri buszpályaudvart. A 110 millió forintos beruházás a járás 21 ezer lakójának teszi könnyebbé a környező városok elérését.

Hirdetés

Könnyebb lesz a buszokra felszállni Kisbéren, lebontják a helyi buszpályaudvar egyik épületét és újat alakítanak ki helyette. A 110 millió forintos beruházást a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KKNYK) saját forrásaiból finanszírozza. Az új, akadálymentes épület Siklósi József Ybl-díjas építész tervei alapján készül el, a fejlesztést kedvező időjárás esetén az év végéig megvalósítják -  közölte Németh Tamás, a vállalat vezérigazgatója.

 

Fontos közlekedési csomópont

A komárom-esztergom megyei város pályaudvarán naponta több mint 3000 utas száll fel a 220 járat egyikére. Az 2031 négyzetméteres alapterületű épületegyüttes részleges felújítására már az ezredforduló óta megvoltak a tervek, de megvalósításukra csak most kerülhetett sor.

A kisbéri járásban 21 ezer ember él, a település buszpályaudvara fontos közlekedési csomópont és átszállóhely a helyiek, illetve a Budapest, Győr, Székesfehérvár és Tatabánya között közlekedők számára.

közlekedésfejlesztésMi épül?Kisbér

Hírlevél

Hirdetés