2024.03.28, Csütörtök
Több mint 30 milliárd forintos autóipari fejlesztést vonzott be Eger
profession.hu

Több mint 30 milliárd forintos autóipari fejlesztést vonzott be Eger

MTI

2017.07.07. 16:27 - Antal Zsófia

A Market kivitelezésében új sebességváltó gyár épül Heves megye székhelyén, amit a kiváló infrastruktúra és a magasan képzett szakemberek miatt választott a német ZF.

Hirdetés

Letették a ZF Hungária Kft. új sebességváltó üzemének alapkövét Egerben. Az eseményen Őszi Csilla, a vállalat ügyvezető igazgatója közölte: a mintegy 100 millió eurós (30,8 milliárd forintos) beruházás részeként 2018 nyarára megépül egy 40 ezer négyzetméteres új csarnok, ahol személygépjárművekhez készítenek majd 8 fokozatú automata sebességváltókat.

Az üzem kivietelezője a Market Építő Zrt.

A létesítmény felépítése és a hozzá kapcsolódó gépbeszerzés a ZF Hungária Kft. bő két évtizedes történetének legnagyobb fejlesztése - húzta alá Őszi Csilla. Hozzátette: reményeik szerint a most induló bővítés a gyár következő 20 évét is megalapozza, hiszen az új csarnokban gyártott sebességváltók világszínvonalú, innovatív termékkel egészítik ki a társaság jelenlegi palettáját.

Ralph Bast, a német ZF AG személygépjármű automata sebességváltó üzletágának vezetője elmondta: a beruházás eredményeként egy évente 290 ezer sebességváltó gyártását lehetővé tevő üzem jön létre, melynek termékei a ma elérhető legkorszerűbb technológiát képviselik. Hozzátette, hogy Eger elsősorban a sebességváltó-gyártás terén szerzett tapasztalatával, magasan képzett szakembereivel és kiváló infrastruktúrájával nyerte el a cégcsoporton belüli lehetőséget a projekt megvalósítására.

Kis Tünde, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) befektetési elnökhelyettese a régió legnagyobb volumenű és legtöbb munkahelyet létesítő projektjének nevezete a ZF Hungária beruházását.

A ZF Hungária anyavállalata világszerte 40 országban van jelen és gyárt erőátviteli berendezéseket.

Market Építő Zrt.Mi épül?autóiparüzemépítésEger

Hírlevél

Hirdetés