2024.06.22, Szombat
Több ezer új okosotthont épít a Cordia Budapesten
skyscrapercity.com (Young City)

Több ezer új okosotthont épít a Cordia Budapesten

magyarepitok.hu

2017.09.12. 12:26 - Szabó Ákos

A vállalat a 2016-ban bejelentett 1500 lakás után idén és az elkövetkező években még nagyobb projektekbe kezd. A rendszerváltás utáni időszak egyik legnagyobb volumenű lakásfejlesztési programját hajtják végre.

Hirdetés

A 2016-ban bejelentett 1500 lakás után idén még több új okosotthont építtet a Cordia Zrt. Budapesten – derül ki a cég sajtóközleményéből. A Futureal-csoporthoz tartozó ingatlanfejlesztő négy fővárosi kerület hat helyszínén fektet be idén, eddig 1111 lakás értékesítését kezdték el:

  • az újbudai Madárhegyen a Terrace Residence-ben 74,
  • a szintén XI. kerületi Sasad Resortban 206,
  • a XIV. krületi Thermal Zugló beruházásban 202,
  • a Blaha Lujza tér közelében található Centropolitanben 138,
  • a XIII. kerületi Young City-ben 217,
  • és a szintén XIII. kerületi Duna-part menti Marina Gardenben 274

ingatlant bocsátott áruba a cég.

A Terrace Residence (ujlakas.info)

Az 1100 lakásra rugó fejlesztéssorozatnak köszönhetően az idei év első félévében Budapesten meghirdetett új társasházi és lakóparki lakások negyede a Cordia-fejlesztés keretében épült meg.

 

Körvonalazódik a megoldás a kedvezményes áfa utáni időszakra

2019 végén a lakások áfája a jelenlegi 5 százalékos, kedvezményes szintjéről visszaemelkedik a korábbi 27 százalékra. Az iparág meghatározó szereplői szeretnék elérni, hogy a kormány 2020-ban is fenntartsa az 5 százalékos adómértéket, amivel a Cordia szerint enyhíteni lehetne az építőipar munkaerőgondjain is.

A cég saját részéről jelenleg olyan megoldásokon dolgozik, melyekkel a 2020-ban elkészülő, de még korábban megvásárolt lakásoknál is a kedvezményes áfakulccsal fizethetnének a vevők.

Mi épül?lakásépítésúj építésű lakásokCordiaBudapest

Hírlevél

Hirdetés