2024.04.24, Szerda
Kínai vállalat épített környezetbarát gyárat Miskolcon
industryweek.com (illusztráció)

Kínai vállalat épített környezetbarát gyárat Miskolcon

mti

2017.10.03. 10:21 - Szabó Ákos

A 4,5 milliárd forintos beruházással az elektromos autók és mobiltelefonok töltőit is előállító Ten Pao jött Magyarországra, háromszáz új munkahelyet teremtettek a borsodi városban.

Hirdetés

Hongkongban bejegyzett kínai vállalat épített elektronikai komponens gyárat Miskolcban, a Ten Pao 4,5 milliárd forintos beruházása során elkészült központban 300 főt foglalkoztatnak majd. Az új üzemet energiahatékonyan alakították ki, a környezetbarát termelésre helyezik a hangsúlyt, illetve az automatizálás is különösen fontos a gyár működésében – derült ki a cég és a Külügyminisztérium közös sajtótájékoztatóján.

 

Magyarország a Ten Pao fontos exportközpontja lesz

A miskolci gyárban elektromos töltőket, nyomtatott áramköröket és automata kapcsolókat állítanak elő, a termelés csütörtökön indul meg. Elektromos autókhoz, mobiltelefonokhoz és laptopokhoz is használják majd a gyárban előállított komponenseket. Várhatóan évente 100 millió dollárnyi árut állítanak elő, melynek jelentős része exportra fog kerülni.

Jang Ping-ping, a Ten Pao elnöke elmondta: a jó magyar-kínai kapcsolatoknak és a magyar állam, valamint a miskolci önkormányzat által nyújtott kedvezményeknek köszönhetően választották beruházásuk helyszínéül az észak-magyarországi várost. Kiemelte: a gyár építése a cég nemzetközivé válásának fontos állomása azt követően, hogy 2015-ben bevezették a hongkongi tőzsdére.

Mi épül?innovációüzemépítésMiskolc

Hírlevél

Hirdetés