2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Svájci beruházással növekedett Szekszárd autóipara
advaltech.com

Svájci beruházással növekedett Szekszárd autóipara

MTI

2017.11.09. 09:49 - Antal Zsófia

Az Adval Tech ötezer négyzetméteres új csarnoka technológiai fejlesztést is hoz a cégnek, hosszú távon pedig új munkahelyeket teremt.

Hirdetés

Új, 5 ezer négyzetméteres üzemcsarnokot épített 2,7 millió eurós (842 millió forintos) beruházással a szekszárdi Adval Tech Plant 2 Kft. - közölte Lacik István, a svájci tulajdonú autóipari cég ügyvezető igazgatója. A fejlesztést saját forrásból finanszírozták, az új létesítmény a korábbi, elavult, 3500 négyzetméteres csarnokot váltotta fel.

Az új üzemben 2018-ban munkába állítanak egy 500 tonnás présgépet, valamint több szerelőállomás érkezik a cégcsoport svájci központjából. Az új technológia jelentősebb megrendelések teljesítését teszi lehetővé, egyik új termékük a BMW számára készülő csomagtérelem lesz – mondta a cégvezető.

Lacik István, az Adval Tech ügyvezető igazgatója, Ács Rezső, Szekszárd polgármestere, dr. h. c. Willy Michel, az Adval Tech Csoport igazgatótanácsának elnöke, Peter Burkhard, Svájc magyarországi nagykövete és René Rothen, az Adval Tech Csoport vezérigazgatója (b-j) (fotó: teol.hu)

Az 1924-ben alapított, jelenleg világszerte tizenegy üzemben több mint 1300 embert foglalkoztató Adval Tech csoport Szekszárdon 2007 óta van jelen. Magyar vállalata idén kettévált, a műanyaggyártást az Adval Tech Kft., a fémipari tevékenységet az Adval Tech Plant 2 Kft. végzi. A két vállalat árbevétele idén várhatóan meghaladja a 2016-ban elért 24,5 millió eurós, mintegy 7,5 milliárd forintos árbevételt - közölte az ügyvezető igazgató.

A társaság 270 fős létszámát várhatón 2019-ben növelik majd, most 170-en műanyagipari, százan fémipari munkát végeznek.

Mi épül?autóiparSzekszárdüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés