2024.04.25, Csütörtök
Ebes után is a V-Híd és az R-Kord korszerűsíti a debreceni vasútvonalat
mapio.net (user: Leméd)

Ebes után is a V-Híd és az R-Kord korszerűsíti a debreceni vasútvonalat

ted.europa.eu

2017.12.27. 12:49 - Antal Zsófia

A Hajdúságban a projekt nyomán Püspökladánytól Debrecenig 160 kilométer per órával közlekedhetnek majd a vonatok, megnövekedett tengelyterhelési kapacitás mellett.

Hirdetés

Az Ágod-völgye Konzorcium nyerte el az Ebes-Debrecen vasútvonal teljes átépítésének kivitelezését. A konzorcium vezetője a budapesti V-Híd Építő Zrt., tagja a felcsúti R-Kord Kft. Ez a két cég dolgozik ugyanezen vasútvonal megelőző, Püspökladány és Ebes közötti szakaszának felújításán is.

Az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) támogatásával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában nettó 13,778 milliárd forintból megvalósuló projektben a kétvágányú vasútvonal pályasebessége 160 km/h-ra, tengelyterhelési kapacitása 225 kN-ra növekszik 7,65 kilométer (15.300 vágány folyóméter) hosszan, az al- és felépítmény átépítésével.

A szakaszon átépül a villamos felsővezeték, és felsővezetéki oszlopsorra helyezik át az optikai kábeleket. Megépül egy szintbeni útátjáró, kettő pedig megszűnik, emellett létrejön három új kerethíd és egy vasutat keresztező közúti felüljáró. Összesen 9,21 km hosszban fektetnek le új erősáramú- és vonalkábelt.

Az uniós közbeszerzési értesítőből az is kiderül, hogy a nyertes konzorciumén kívül még három ajánlat érkezett a felhívásra: a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft. közös ajánlattevők, a Sebes 2017 Konzorcium (Strabag Vasútépítő Kft. és Belfry PE Kft.), valamint a Vasútépítők Kft. részéről.

R-Kord Kft.V-Híd Építő Zrt.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Mi épül?vasútfejlesztésDebrecenIKOPEbes

Hírlevél

Hirdetés