2024.03.19, Kedd
Új szigetcsépi alállomás javítja Pest megye energiaellátását
magyarepitok.hu

Új szigetcsépi alállomás javítja Pest megye energiaellátását

MTI, magyarepitok.hu

2017.12.05. 09:54 - Antal Zsófia

Elsősorban a főváros agglomerációját szolgálja ki a Mavir hálózatának új eleme, melynek kivitelezésében az A-Híd is részt vett.

Hirdetés

Átadta új, 400/132 kilovoltos alállomását a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) Szigetcsépen. A beruházás célja a Budapest környéki agglomeráció, valamint Százhalombatta és Ócsa térsége villamos energia ellátásbiztonságának támogatása - tájékoztatott a társaság.

Az MVM OVIT Zrt. alvállalkozójaként az A-Híd Zrt. is részt vett az alállomás kivitelezésében: a feladatuk  a területet előkészítő és rendező földmunka, a mély-, magasépítési és vezérlést közvetítő műtárgyak kivitelezése, illetve az alállomás betonburkolatú úthálózatának kiépítése volt. A vállalat tájékoztatása szerint a létesítmény egy hónapos próbaüzeme december 22-én ér véget.

A képre kattintva galéria nyílik!

A Mavir a nagyfeszültségű átviteli hálózat folyamatos fejlesztésével tudja biztosítani, hogy akár a növekvő villamosenergia-igényt, akár a szélsőséges időjárás okozta kihívásokat kiállja a hazai rendszer. Ezáltal tudja megőrizni szerepét az európai villamosenergia-ellátásban, így stabil tagja tud maradni az egyre jobban integrálódó nemzetközi villamosenergia-hálózatnak - mondta Csomai Kamilla, a Mavir vezérigazgatója.

A szigetcsépi alállomás a 33. ilyen létesítmény a Mavir hálózatában, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által elfogadott hálózatfejlesztési terv alapján valósult meg közcélú beruházásként.

Galéria

A-Híd Zrt.EnergetikaSzigetcsépSzázhalombattavillamosenergiaÓcsa

Hírlevél

Hirdetés