2024.06.17, Hétfő
Ötvenéves magyar vállalat fejleszti üzemét Dunaújvárosban
momert.hu

Ötvenéves magyar vállalat fejleszti üzemét Dunaújvárosban

MTI

2018.01.17. 12:12 - Antal Zsófia

A háztartási gépeket gyártó Momert kapacitásbővítő és korszerűsítő beruházásától a versenyképesség növekedését is várják.

Hirdetés

A dunaújvárosi Momert Zrt. 191,4 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással mintegy 430 millió forintért bővíti gyártókapacitását. A cég közleménye megújítják az üzemcsarnok épületét, valamint 50 kilowattos napelem-rendszert telepítenek. A kapacitásbővítő beruházás januárban indul, és várhatóan 2019 júniusában zárul le.

Az alkatrészgyártó üzembe a meglévő 24 fröccsöntő és több mint 30, zömében elavult sajtoló gép mellé idén és jövőre új és korszerű gépeket vásárolnak. Ezen felül átfogó informatikai fejlesztést is megvalósítanak, mert a megnövekedett alkatrész- és készterméktermeléshez elengedhetetlen a vállalatirányítás hatékonyságának növelése.

A 1967-ben alapított, ma is teljes egészében magyar tulajdonú vállalat háztartási kisgépeket gyárt és forgalmaz, emellett porszívó részegységeket és autóipari alkatrészeket állít elő. A projekttől a termelés bővülését, a piacra kerülő termékek versenyképességének növekedését várják mind műszaki-technológiai és minőségügyi, mind pedig gazdaságossági szempontból.

A nyilvános adatok szerint a cég 2016-ban hárommilliárd forint árbevétel mellett 102 millió forint adózott eredményt realizált. Szalai Lászlóné gazdasági igazgató tájékoztatása szerint 2017-ben 3,132 milliárd forint volt az árbevételük, a foglalkoztatottak létszáma 246.

Mi épül?üzemfejlesztésDunaújvárosgépgyártás

Hírlevél

Hirdetés