2024.04.17, Szerda
Újabb tram-train projektelemhez keresik a kivitelezőt
railtechnologymagazine.com

Újabb tram-train projektelemhez keresik a kivitelezőt

ted.europa.eu

2018.01.31. 15:06 - Antal Zsófia

A szegedi Rendező pályaudvaron karbantartó csarnokot hoznak létre a járművek számára, a kivitelező kiválasztása tavasszal várható.

Hirdetés

Újabb, a Szeged-Hódmezővásárhely tram-train projekt kivitelezéséhez kapcsolódó ajánlattételi felhívást tett közzé a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt.: a Szeged Rendező pályaudvaron a járművek részére karbantartó csarnok épül. A 2876 m2 alapterületű csarnok az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) támogatásával jön majd létre, az ajánlatok benyújtásának határideje március 19-e.

Az alapvetően vasbeton pillérvázas járműkarbantartó három fő egységből áll majd:

  • egy nagy belmagasságú, két javítóvágányos karbantartó csarnok tetőpódiummal,
  • egy nagy belmagasságú eszterga csarnok, a karbantartócsarnok felé eső oldalán kétszintes kiszolgáló épületrésszel,
  • a karbantartó csarnok északi oldalfalához csatlakozó, földszintes kialakítású kiszolgáló épületrész.

Szintén a majdani kivitelező feladata a járműtelephez vezető, illetve a járműtelepen belüli közművek kiépítése, az épületben pedig a térvilágítás, távközlés kialakítása, a felsővezeték és egy mechanikus állomási biztosítóberendezés átalakítása, valamint az úthálózat kiépítése. A vágányhálózat összesen 1562 méter hosszban épül ki, és a projekt része a járműjavításhoz szükséges eszközök (szerszámok, járműemelő) telepítése is.

A hazánkban először alkalmazott közlekedési eszköz építési projektjének többi részén a Swietelsky, a Strabag és a Belfry dolgozik.

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Mi épül?SzegedvasútfejlesztésIKOPtram-train

Hírlevél

Hirdetés