2024.04.20, Szombat
Ősszel elkezdődhet a munka a Hunent Európában egyedülálló üzemében
Fotók: mti

Ősszel elkezdődhet a munka a Hunent Európában egyedülálló üzemében

mti, magyarepitok.hu

2018.02.21. 10:20 - Szabó Ákos

A 18 ezer négyzetméteres Bács-Kiskun megyei pecsenyekacsa-feldolgozó üzem kialakításán a Merkbau és a Modinvest dolgozik, a 12,6 milliárdos beruházással 350 munkahelyet teremtenek.

Hirdetés

Hatalmas pecsenyekacsa-feldolgozó üzemet alakítanak ki Mélykúton. A 18 ezer 300 négyzetméteres létesítményt egy 9 hektáros telken építik fel a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. 12,6 milliárd forintos beruházásában – derült ki a keddi sajtónyilvános üzembejáráson.

 

 

A mintegy 5000 fős Bács-Kiskun megyei település életében meghatározó új üzem alapkövét szeptember 15-én tették le, a kivitelezés első ütemét két kiskunhalasi cég, a Merkbau Kft. és a Modinvest Kft. konzorciuma végzi el. Ennek során felépítenek egy víziszárnyas vágóhídat, egy feldolgozó üzemet, egy hűtő- és fagyasztóházat, valamint egy szennyvíztelepet is.

 

Naponta 50 ezer kacsát dolgoznak majd fel

Kiss István, a Hunent Zrt. igazgatósági elnöke elmondta: a próbavágások szeptemberben kezdődhetnek meg. Hozzátette: a tervek szerint novemberben már teljes kapacitással működhet a vágóhíd, ahol egy tízórás műszakon 50 ezer kacsát dolgozhatnak fel.

Az építkezés a téli időjárás ellenére már mintegy 35 százalékban elkészült, a zordra fordult idő nem akadályozza belső gépészeti munkák végzését és a betonozást.

A feldolgozóüzem kapacitásban és technológiai fejlettségben is kiemelkedik a hasonló létesítmények közül egész Európában.

A fejlesztés elkészültével a Hunent piacvezető szerepet vehet fel számos régióban.

Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Mi épül?üzemépítésélelmiszeriparüzemfejlesztésBács-Kiskun megyeMélykútModinvest Kft.

Hírlevél

Hirdetés