2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Száz éves műemléképületben működő gimnáziumot újítottak fel Tatán
nevtelenutazo.blog.hu

Száz éves műemléképületben működő gimnáziumot újítottak fel Tatán

mti, kozbeszerzes.hu, blathy-tata.hu

2018.03.13. 09:22 - Szabó Ákos

A Bláthy Ottó Szakgimnázium kollégiuma és tantermei is megújultak, illetve napelemes kiserőművet is felszereltek az oktatási intézmény legfelső szintjén.

Hirdetés

Mintegy 200 millió forintból végezték el a tatai Bláthy Ottó Szakgimnázium műemléképülete kollégiumi részének eredeti értékeket figyelemben tartó modernizációját és a tömbben található tantermek felújítását is – tájékoztatott az intézet igazgatója.

A több különálló projektben megvalósított fejlesztésre kiírt pályázatot két alkalommal is alkalommal a mosonmagyaróvári Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. nyerte el. A beruházást részben az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program forrásaiból finanszírozták - derül ki a közbeszerzési tájékoztatóból.

 

Közel ezer diák tanul a felújított gimnáziumban

Az energetikai felújítások során többek között

  • 930 négyzetméternyi homlokzati hőszigetelést helyeztek fel,
  • lecserélték a nyílászárókat,
  • illetve 50 kW teljesítményű napelemet telepítettek.

Emellett az oktatási szárnyban hat tantermet, illetve tanműhelyt újítottak fel és korszerű informatikai rendszert telepítettek.

A Bláthy Ottó Szakgimnáziumban közel ezer diák tanul, az intézmény főépületét az 1800-as évek végén emelték, eredetileg az irgalmasrendi apácák elemi iskolájaként szolgált.

 

Mi épül?építőipari cégekTataoktatási beruházásSzabó és Társa Kft.

Hírlevél

Hirdetés