2024.03.19, Kedd
Építőipari alapanyagokat gyártó üzem nyílik Vizsláson
Swedsteel-Metecno Kft.

Építőipari alapanyagokat gyártó üzem nyílik Vizsláson

magyarepitok.hu

2018.04.17. 15:25 - Antal Zsófia

Az ötven új munkahelyet is létrehozó csarnoknak speciális tűzvédelmi előírásoknak kellett megfelelnie.

Hirdetés

Április 27-én adják át a Nógrád megyei Vizsláson a NÁDLAND Kft. új, 1362 m2-es raktár-és gyártócsarnokát – derül ki a vállalat közleményéből. A csarnokban többfunkciós rugalmas gumiburkolatokat, rugalmas járólapokat fognak előállítani a játszóterek, sportpályák, illetve mezőgazdasági- és ipari létesítmények számára.

Az alig 8 hónap alatt megvalósult beruházás során egy hosszútávon is gazdaságosan üzemeltethető, energiatakarékos, könnyűszerkezetes acélvázas csarnok jött létre. Felépítményi anyagait a 2016 óta hazai gyártókapacitásokkal rendelkező biatorbágyi Swedsteel-Metecno Kft. biztosította. A vállalat az anyagok gyártásán és leszállításán felül a beruházás mérnöki támogatásában is aktív szerepet vállalt, a vázlattervek elkészítésétől a kivitelezésig. A beruházáshoz a Swedsteel kivitelező partnere, az Eger „kas” Kft. is sok szálon kapcsolódott: az építtető felkérésére ők végezték az építésztervezői feladatokat, és a Swedsteel megbízásából legyártották az egyedi acél főtartó vázszerkezetet.

A képre kattintva galéria nyílik!

A csarnoképületben folyó gyártási és tárolási folyamatok, valamint a munkaerő védelme érdekében az épületnek előírás szerint magas szintű tűzvédelmi követelményeknek kell megfelelnie. A főtartó acél vázszerkezet esetén ez 30 perces tűzállósági előírást jelent. Ezt gyári körülmények között felhordott speciális tűzgátló festéssel oldották meg.

A jelentős induló beruházási költséggel járó fejlesztést mielőbb szerették volna bevonni a gyártási folyamatba. „Ezért a kivitelező kiválasztásakor azt az elvárást fogalmaztuk meg, hogy a csarnok a lehető legrövidebb idő alatt elkészüljön” – hangsúlyozta Lukács József, a NÁDLAND ügyvezetője, aki hozzátette, nagyon elégedett az elkészült csarnokkal. A NÁDLAND új vizslási csarnoképülete rövidesen teljes kapacitással üzemel, benne 50 embert fognak alkalmazni. Számukra mérnöki és adminisztrációs irodákat, étkezőt, szociális helyiségeket, öltözőket, valamint további funkciókat kiszolgáló blokkokat is felépítettek.

Galéria

Mi épül?építőipari alapanyagoképítőipari gyártóküzemépítésVizslás

Hírlevél

Hirdetés