2024.03.29, Péntek
Így építik fel a Maccabi Játékok központi helyszínét
Látványtervek: epiteszforum.hu

Így építik fel a Maccabi Játékok központi helyszínét

magyarepitok.hu

2018.04.23. 12:37 - Szabó Ákos

A Kerepesi úti Sportparkban összesen mintegy 30 ezer négyzetmétert építenek be.

Hirdetés

Kiderültek a jelentős részben régi Taurus-gumigyár helyén felépülő új sportkomplexum beruházásának pontos részletei, miután már a kivitelezőt keresik a beruházáshoz. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent kiírás szerint a fővárosi VIII. kerületi Aréna Pláza mellett felépülő Kerepesi úti Sportparkban 3 főépületet, 3 jelentős játékteret és 800 parkolóhelyet alakítanak ki, illetve opciók keretében egy medencét, valamint két gyalogos hidat adhatnak át.

 

Több mint 1000 tonányi acélszerkezetet építenek fel

 

 

A négyévente megrendezett, zsidó olimpiaként is emlegetett Maccabi Játékok 2019-ben látogat Budapestre. A Kerepesi út mentén épülő központ mellett a régi józsefvárosi pályaudvaron is új sport- és szabadidóparkot alakítanak ki az esemény alkalmából. A sportrendezvény előkészítésére mintegy 30 milliárd forintot különítettek el.

A most meghirdetett komplexum várhatóan a tavalyi évben a pályázaton nyertes Sagra Építész Kft. tervei alapján fog elkészülni, kisebb módosításokkal. Az új létesítmény

  • A épületében parkolót, kávézót, lobbyt, sportszállást és irodákat fognak kialakítani nettó 3460 négyzetméteres szintterületen.
  • A B épület multifunkcionális csarnok lesz, közel 15 ezer négyzetméteres nettó szintterülettel és 608 tonnányi acélszerkezettel.
  • A C épület sportcsarnokként készül el, a korábbiakhoz hasonlóan mért területe pedig több mint 10 ezer négyzetméterre fog kiterjedni. Itt egy 405 tonnás acélszerkezetet alakítanak ki.

Emellett átadnak egy körülbelül 100 négyzetméteres gazdasági épületet, az A és B épületet platóval kötik össze, ahol így bejárati közösségi teret adnak át, illetve egy szinttel lejjebb parkoló készül el.

 

Három jelentős sportpálya készül el

 

 

A sportközpont centerpályája 105,6 m x 68,6 m, vagyis 7245 négyzetméteres lesz élőfüves kialakítással és egy közel 1500 négyzetméteres kifutóval. Emellett atadnak egy-egy 8000 négyzetméteres bruttó játékterű élőfüves, illetves műfüves pályát is és épül egy kisebb, 1000 négyzetméteres játéktér is. 

A beruházás a Maccabi Játékok megkezdése előtt, 2019 július 1-re fog elkészülni, majd a hónap közepén lezajló sportesemény levezetése után még végeznek rajta át- és továbbíéítési feladatokat.

Mi épül?sportberuházásoksportcsarnokJózsefvárosBudapest

Hírlevél

Hirdetés