2024.03.28, Csütörtök
Felújítják az ország egyik legszebb folyómenti üdülőterületét
24.hu

Felújítják az ország egyik legszebb folyómenti üdülőterületét

MTI, kozbeszerzes.hu

2018.05.12. 11:25 - Antal Zsófia

Az úthálózat, a rendezvényterek és a vizesblokkok is megújulnak a Körös-torokban, ahol látogatóközpont is várja majd az oda érkezőket.

Hirdetés

Látogatóközpont épül a csongrádi Körös-torok üdülőterületén, valamint korszerűsítik az alapinfrastruktúrát és a kiszolgálóegységeket is - tájékoztatott Bedő Tamás, a város független polgármestere.

A következő hónapokban a kivitelező Út-Ép-Ker 97 Kft. fejleszti az üdülőterület úthálózatát, felújítja a lépcsőlejárókat, rendezvénytereket, kerékpártárolókat alakít ki. A jelentősen elhasználódott vizesblokkokat tájba illeszkedő konténerekre cserélik ki. A vendégeket az elérhető szolgáltatásokról információs táblák kihelyezésével tájékoztatják.

A tervek szerint 2019 februárjára befejeződő, 300 millió forintos uniós és központi költségvetési forrásból megvalósuló beruházás a terület egyedülálló természeti adottságaira alapozva elősegíti, hogy a Körös-torok egységes arculattal rendelkező komplex turisztikai látványossággá váljon.

A Hármas-Körös és a Tisza összefolyása Csongrád térségének fontos turisztikai helyszíne. A Körös-torok tengerpartra emlékeztető homokpadja az egyik legszebb folyómenti strand az egész országban.

Mi épül?építőipari cégeklátogatóközpontútfelújításturizmusCsongrádÚt-Ép-Ker 97 Kft.

Hírlevél

Hirdetés