2024.04.19, Péntek
Bővül a Campona, megújulnak Budafok-Tétény lakótelepei

Bővül a Campona, megújulnak Budafok-Tétény lakótelepei

budafokteteny.hu

2018.05.16. 09:09 - Hegedűs Gergely

A földszinti alapterületet 10 ezer négyzetméterrel, míg az emeleti alapterületet csaknem 21 ezer négyzetméterrel bővítik. Új tetőteraszok és közösségi tér jön létre.

Hirdetés

A budafoki önkormányzat legutóbbi testületi ülésén a tulajdonos részletesen beszámolt a 22. kerület bevásárlóközpontjának megújításáról, illetve bővítéséről. A CPI Property Group mind a Campona területén, mind az épület külső környezetében fejlesztéseket és új munkahelyteremtő beruházásokat tervez.


A kerület játszóterei is megújulnak a beruházásban

A tervek szerint a földszinti alapterületet mintegy 10 ezer négyzetméterrel, míg az emeleti alapterületet (a második emeleti épületrészekkel együtt) csaknem 21 ezer négyzetméterrel bővítik.

Az építészeti koncepció alapján az első emeleti szintet 13 ezer négyzetméter alapterülettel bővítenék a Campona jelenlegi épületéhez kapcsolódóan, miközben a földszinten a közúti űrszelvény biztosított marad. Egyelőre nem terveznek teljes újabb szintet az épületre, de elképzelhető, hogy az új homlokzat kialakításával egy időben második emeleti vendéglátóegységet és teraszrészt alakítanak ki a pláza tetején. Az új tetőteraszok révén részlegesen zöldtetők kialakítását is tervezik.

A Campona előtti tér is átalakulhat. Itt olyan közösségi tér kialakítását tervezik, ahol lehetőség lesz családi, ifjúsági és gyerekprogramokra, illetve koncertek megrendezésére.

A telek nagyobb beépítéséért cserébe a Campona hozzájárul a kerületen belüli lakótelepeken zöldfelületek és a játszóterek megújításához.


Függőleges zöldfal és többszintes növénytakaró

A bővítés miatt növelik a parkolóhelyek számát is. Emellett a Campona mögött jelenleg kétszer kétsávos út a meglévő parkolóház mellett kibővül egy úgynevezett expressz rámpával, amely egyből a parkolóház tetőszintjére visz.

A fejlesztő a telken belül a zöldfelületek mennyiségi csökkentését, de minőségi javítását is ígéri. A jelenlegi, jellemzően gyepfelületek helyett gondozott, többszintes és változatos fajösszetételű növénytakaróval betelepített zöldfelületek jöhetnek létre. Zöldfelületi szempontból az épület előtti városi tér (a jelenlegi parkoló) is megújul. Az épület bejárati homlokzatán függőleges zöldfalak kialakítása is eleme a koncepciónak.

A CPI Property Group szakmai ingatlanbefektetői csoport tavaly vásárolta meg a Campona bevásárlóközpontot.

Mi épül?Budafokbevásárlóközpont

Hírlevél

Hirdetés