2024.03.29, Péntek
Ezekkel a fejlesztésekkel válnak igazán vonzóvá Lenti közterületei
lenti.hu

Ezekkel a fejlesztésekkel válnak igazán vonzóvá Lenti közterületei

MTI

2018.07.15. 12:04 - Antal Zsófia

Új szabadidős zöldövezeteket és sportpályákat kap a város, emellett az úthálózat és a közlekedési feltételek is jelentősen javulnak.

Hirdetés

Csaknem egymilliárd forint támogatást nyert el Lenti önkormányzata közterületek felújítására, sportpályák építésére és zöldfelületek megújítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében - közölte Horváth László, a zalai város polgármestere.

Lenti belvárosában és déli városrészében új pihenő-szabadidős övezetet hoznak létre, az egykori temető helyén közparkot alakítanak ki és bővítik a kereskedelmi és a szolgáltatási kínálatot. Új játszóteret és kiszolgáló létesítménnyel bővített sportpályákat építenek, s a projekt a termálvízcsatorna és környéke rendezését is tartalmazza.

A városban felújítják a parkolókat, a belvárost és a déli városrészt összekötő utakat, továbbá a fürdő melletti sétányt. Fejlesztik az üdülőövezet és a belváros közti közlekedést is.

A tervezési szakasz már lezárult, a kivitelezési munkák az ütemezés szerint várhatóan még idén elkezdődnek és 2020 júniusában fejeződnek be.

Mi épül?útfelújítássportberuházásokTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)közterekközparkLenti

Hírlevél

Hirdetés