2024.03.19, Kedd
Határidő előtt fél évvel adták át Győr fontos bekötőútját
Illusztráció (Fotó: Bernát Benjámin, magyarepitok.hu)

Határidő előtt fél évvel adták át Győr fontos bekötőútját

magyarepitok.hu, onkormanyzat.gyor.hu

2018.09.06. 08:56 - Veres Ida

A Strabag kivitelezésében létrejött út új forgalmi kapcsolatot teremtett a Szlovákiába vezető 14-es út és az 1-es főút között.

Hirdetés

Átadták Győr új csomópontját és bekötőútját. A 657 milliós fejlesztés során létrejött a Radnóti út kikötése az 1-es főútig, illetve a főút is bővítést kapott. A Strabag Általános Építő Kft. kivitelezésében megvalósult projekt a kijelölt határidő előtt fél évvel került átadásra.

A fejlesztéssel a Radnóti utca közvetlen és gyors kapcsolatot teremt a Bécset és Budapestet összekötő 1-es főút, illetve a Szlovákia felé vezető 14-es főút között. Emellett kiszolgálja olyan nagy forgalomvonzó létesítmények elérését, mint a Széchenyi István Egyetem, az Olimpiai Sportpark és az Aqua Sportközpont.

Az új út a Radnóti, Szalay és Nyár utca meghosszabbításában a Gyepszél utcától kétszer egy forgalmi sávval csatlakozik az 1-es főúthoz.
 

A térkép a beruházás előtti állapotot ábrázolja


Négysávosra bővült az 1-es a csomópontnál

A beruházás során 1142 méter út épült. Az 1-es főút csomóponti szakasza kétszer két sávosra bővült, a kikötés jelzőlámpás csomópontot kapott. Az Olajgyári iparvágány feletti hidat 12 méterről 27,2 méterre szélesítették előre gyártott vasbeton gerendák alkalmazásával.

A megvalósult útszakaszokon kiépült a közvilágítási hálózat is, akárcsak a csapadékvizek elvezetése, sor került továbbá 170 fa ültetésére is.

Az átadó sajtóeseményen a beruházást Ackermann István, a Strabag területi igazgatója jelentette készre. A feladat nagyságát jellemezve elmondta: 

  • 50000 köbméter földet mozgattak meg,
  • 2700 köbméter beton útalapot
  • és 2500 köbméter aszfalt burkolatot készítettek.

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával valósult meg.

GyőrStrabagMi épül?mélyépítésútépítés1-es főút14-es főút

Hírlevél

Hirdetés