2023.03.25, Szombat
Óvodától érettségiig oktatnak majd Debrecen új iskolájában
MTI

Óvodától érettségiig oktatnak majd Debrecen új iskolájában

MTI, magyarepitok.hu

2018.09.03. 12:31 - Antal Zsófia

Több mint 3 milliárd forintból építi fel a HUNÉP a nemzetközi iskolát a Nagyerdő szélén.

Hirdetés

Letették a Debreceni Nemzetközi Iskola alapkövét pénteken. A HUNÉP Zrt. által kivitelezett, több mint 7000 négyzetméteres épület a Nagyerdő szélén, egy öthektáros területen épül fel, s benne mintegy 500 diák tanul majd nemzetközi oktatási program keretében. Az iskola 2019 nyarára készül el.

Papp László polgármester elmondta: a Modern városok program egyik kiemelt eleme a nemzetközi iskola alapítása, amely az elmúlt időszak egyik legfontosabb városstratégiai döntése volt. Noha a nemzetközi iskola még csak a tervezőasztalon létezett, az elmúlt három évben üzleti sikerek előmozdítója volt, a Debrecenbe érkező külföldi befektetőknél a város tárgyalási pozícióját erősítette az iskola alapításának terve. A polgármester szerint e nélkül nem tudtak volna több mint hatezer új munkahelyet a városba hozni. A 3,8 milliárd forintos beruházást a központi költségvetésből finanszírozza a kormány.

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester, Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Öreg János intézményigazgató (b-j) leengedik az időkapszulát a Debreceni Nemzetközi Iskola ünnepélyes alapkőletételén Debrecen-Pallagon (fotó: MTI)

Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a debreceni nemzetközi iskola az egyetlen lesz az országban, amely az óvodától az érettségiig egy intézményben oktatja a gyermekeket.

Hunép Zrt.iskolaépítésMi épül?Modern városok programDebrecen

Hírlevél

Hirdetés