2024.03.28, Csütörtök
Megőrzi eredeti homlokzatát az Andrássy út új butikhotelje
forbes.hu

Megőrzi eredeti homlokzatát az Andrássy út új butikhotelje

napi.hu, gsepitesziroda.hu

2018.10.08. 16:53 - Szabó Ákos

Mintegy egymilliárd forintból fejlesztik a Hősök teréhez közel álló fővárosi Weiss Manfréd-villát.

Hirdetés

Egy év alatt újítják fel építik át az Andrássy út 116. szám alatt található korábbi Weiss Manfréd-villát egyedi szállodává Budapesten – írja a napi.hu a fejlesztést eszközölő BDPST Group közleményére hivatkozva. A Gábor és Svejkovszky Építésziroda tervei alapján lezajló egymilliárd forintos beruházás során az épületet szerkezetkész állapotig visszabontják, megtartva és felújítva az eredeti homlokzatot, illetve az építészeti szempontból értékes eredeti elemeket. Így többek között a földszintről felvezető csavart falépcsőt is megőrzik.

 

A régi és az új ötvözete épül meg

 

Gábor és Svejkovszky Építésziroda

Az épületben ebből az állapotból kiindulva a modern kor elvárásainak megfelelő butikhotelt építenek majd, melyben földszinti térben recepció várja majd a vendégeket, illetve szintén az Andrássy úti oldalon egy szalon töltheti be a lobbi szerepét. Az 1885 négyzetméteres épület közepén, a belső térben egy felülről megvilágított átrium biztosítja majd a nappali megvilágítást, a hotel szobái pedig az átrium körül helyezkednek majd el.

Az eredetileg 1877-ben átadott villa a BDPST tervei szerint megújulva is Budapest fő sugárútjának fontos eleme lesz: „A butik jelleget kihasználva szezonoktól függetlenül stabil, kiegyensúlyozott foglaltsággal számolunk" - mondta el Somlyai Zoltán, a csoport üzletág-igazgatója.

Mi épül?szállodaberuházásBudapestBDPST Zrt.

Hírlevél

Hirdetés