2024.03.19, Kedd
Mire megépült, el is kelt az új kapacitás a csepeli szabadkikötőben
magyarkozlekedes.hu

Mire megépült, el is kelt az új kapacitás a csepeli szabadkikötőben

mti, magyarepitok.hu

2018.10.17. 10:06 - Hegedűs Gergely

A mobilgátfal és az új irodaház építése után újabb beruházásról adott hírt a szabadkikötő.

Hirdetés

Átadták a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. új logisztikai csarnokait. A csepeli szabadkikötő létrehozásának 90. évfordulóján egy 5 ezer és 10 ezer négyzetméteres csarnokot avattak fel. A társaság mintegy 2 milliárd forintos beruházással alakította ki az új egységeket, a területet 90 százalékban már bérbe adták.


Állami és magántulajdon együtt van jelen

A szabadkikötő területén több fejlesztés is zajlik. Augusztus végén írtunk az egy kilométer hosszúságban felépült gátfal műszaki próbájáról; egy nappal később pedig a szabadkikötő első irodaházának projektjét mutattuk be, ami a Spányi Partners Zrt. kivitelezésében zajlik.

A mostani ünnepségen Sztilkovics Szávó, a Mahart-Szabadkitötő Zrt. vezérigazgatója azt hangsúlyozta, a csepeli szabadkikötő mindennapjait a magyar állami tulajdonban lévő Mahart-Szabadkikötő Zrt. és a magyar magánbefektetői tulajdonú Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. határozza meg. Úgy vélte, az állami tulajdonlás garancia arra, hogy a szabadkikötő ezután is bármely vállalkozás számára egyenlő feltételekkel használható kikötő, és logisztikai központ legyen. Elmondta,

a szabadkikötőben hamarosan több mint ezren dolgoznak csaknem 100 vállalkozásnál.    

Nem áll meg a raktárcsarnokok építése

Cseh Ottó, a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett, a területen az elmúlt 12 évben a zrt. 20 milliárd forintot fektetett be 8,5 milliárd forint állami támogatás mellett. Ennek során kikötői szolgáltatásokat, közlekedési útvonalakat, A-kategóriás raktárcsarnokokat építettek és fejlesztettek. Terveik szerint további 150 ezer négyzetméter raktárcsarnok építését kezdik meg.  

Az ünnepségre küldött üzenetében Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára utalt a 2015-ben átadott beruházásra, melyben 3,5 milliárd forintból újult meg a csepeli létesítmény.

Spányi Partners Zrt.Mi épül?Mahart Szabadkikötő Zrt.kikötőlogisztikaCsepel

Hírlevél

Hirdetés