2023.09.22, Péntek
A paksi beruházást is szolgálja a helyi magyar cég új üzeme
tradekontakt.hu

A paksi beruházást is szolgálja a helyi magyar cég új üzeme

mti

2018.11.19. 08:45 - Hegedűs Gergely

A Trade-Kontakt a korábbinál négyszer nagyobb csarnokot épít, amivel 30 százalékos árbevétel-növekedésre számít.

Hirdetés

Több mint félmilliárd forintos ráfordítással új üzemcsarnokot épít a Trade-Kontakt Kft. Pakson. A hőcserélők gyártásával és gépészeti karbantartással foglalkozó a cég projektvezetője az MTI-nek számolt be. Tenki József elmondta, a kft. a jelenlegi, 580 négyzetméteres csarnok mellé, a város ipari parkjában, egy hektárnyi területen egy 2268 négyzetméteres üzemet épít fel 2019 év végére. A társaság a beruházást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 50 százalékos támogatásával valósítja meg.

A vállalatnak honlapja szerint a működési területei között szerepel

  • a paksi atomerőmű berendezéséhez szerkezetek gyártása, karbantartása;
  • valamint olajipari és vegyipari berendezések gyártása és karbantartása.

A fejlesztést az indokolja, hogy megrendelőjük igényei alapján nagyobb gyártási kapacitásra van szükség. Az új létesítményben, ahol két húsz tonna teherbírású darut is elhelyeznek, hőcserélő lemezeket gyártanak és acélszerkezeti munkákat végeznek majd, számítva a Paks II. projekt megrendeléseire is. Hozzáfűzte, hogy a paksi atomerőmű számára korábban gyártottak már kondenzátorokat és olajhűtők hőcserélőit.

Az 1993-ban alapított vállalkozás idén várhatóan - a 2017-es 312 millió forint után - 500 millió forintot meghaladó nettó árbevételt ér el, amely kétharmadrészt karbantartási munkákból származik. Terveik szerint 2019-ben árbevételük és a vállalkozás jelenlegi, 23 fős létszáma is jelentősen nő majd. 2020-tól az új üzemcsarnok működésével 30 százalékos termelés- és árbevétel-növekedésre számít a társaság.

Mi épül?üzemépítéscsarnoképítésPaksgépgyártás

Hírlevél

Hirdetés