2024.04.23, Kedd
Az építőipari gépgyártást szolgálja Erdőtelek új csarnoka
sbskft.hu

Az építőipari gépgyártást szolgálja Erdőtelek új csarnoka

mti

2018.11.27. 17:25 - Hegedűs Gergely

Magyarország egyik legmodernebb automata lemezraktárát építette meg az SBS Kft.

Hirdetés

Kedden a Heves megyei Erdőtelken átadták az SBS Kft. automata alapanyag-tároló csarnokát, melynek alapterülete közel 2000 négyzetméter. Az eseményen Balogh László ügyvezető igazgató elmondta, Magyarország egyik legmodernebb automata lemezraktárát építették meg Erdőtelken. 


Gyorsabb szállítás és azonnali rendelkezésre állás

Az SBS Kft. elsősorban nehézgépekhez, ezen belül is jellemzően földmunkagépekhez gyárt alkatrészeket, jelenleg 248 embert foglalkoztat. Olyan világhírű márkák beszállítója, mint a Caterpillar, Liebherr és a Terex. Termékeinek 95 százalékát exportpiacokon értékesíti. Az elmúlt évben a cég nettó árbevétele közel 6,5 milliárd forint volt, az idén 10 százalékot meghaladó növekedést várnak.

A mintegy 500 millió forintos beruházás gyorsabb szállítást, azonnali rendelkezésre állást biztosít. A projekt közel 50 százalékát az Irinyi terv pályázatán nyert forrásból, a fennmaradó összeget saját erőből, valamint bankhitelből finanszírozták.


Kulcsszerepbe kerülhetnek a megújulásra képes kkv-k

Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az eseményen arról beszélt, hogy az Erdőtelek határában működő SBS Kft. a megye déli, gazdasági szempontból lemaradottabb részének meghatározó munkaadója. Az egy év alatt felépült új létesítményt stratégiai lépésnek nevezte a cég életében, amely tovább javítja a vállalkozás pozícióit. Megjegyezte, a társaság sikerének egyik pillére, hogy a térség és a megye egyik legfontosabb gyakorlati képzőhelyeként a munkaerő-utánpótlásra is fokozott figyelmet fordít.

Pomázi Gyula, az ITM helyettes államtitkára a köszöntőjében hangsúlyozta, az SBS Kft. fejlesztését mintaprojektnek tekintik, amely az automatizálás, valamint a termelési folyamatok korszerűsítésének jó példája. Úgy fogalmazott, a következő években a megújulásra képes kis- és középvállalkozások lesznek a hazai gazdaság és ipar fejlődésének meghatározói.

Mi épül?gépgyártásépítőipari gépekErdőtelek

Hírlevél

Hirdetés