2024.03.29, Péntek
Többmilliárdos új raktárral reagál az online vásárlás növekedésére a MediaMarkt
raktarkereso.info

Többmilliárdos új raktárral reagál az online vásárlás növekedésére a MediaMarkt

realista.hu

2018.11.21. 16:54 - Hegedűs Gergely

A vállalat 2014 és 2016 között megduplázta bérelt raktárterületeinek méretét, a most bejelentett kapacitásnövelés a közeljövőben nyíló új áruházakat is támogatja.

Hirdetés

Egy 20 ezer négyzetméteres raktárcsarnokot hoz létre a MediaMarkt számára a Budapesti Intermodális Logisztikai Központ (BILK) Nyrt. a főváros déli vonzáskörzetében - írja a realista.hu. A projekt sajtóközleményéből kiderül, a csarnok a megrendelő speciális logisztikai igényei szerint épül fel, a dél-pesti régióban a BILK Nyrt. soroksári területén, melynek közvetlen lehajtója van az M0-ás körgyűrűhöz.

A beruházás értéke az épülethez vezető utakkal, a közművekkel és a parkolókkal együtt összesen 3,5 milliárd forint.

A raktárbázis az országban működő MediaMarkt áruházak áruellátását, valamint a teljes országot lefedő házhoz szállítások rugalmas kezelését segíti majd. A létesítménynek a közeljövőben nyíló új áruházainak áruellátásában is szerepet szán.

A MediaMarkt a raktárkapacitás bérbevételét öt évre kötötte le, ez további öt évre meghosszabbítható.

A beruházásra az online kereskedelem térnyerése miatt is szükség volt, ami a MediaMarktnál is jelentős forgalomnövekedést hozott. A vásárlók száma a korábbi évekhez képest a többszörösére emelkedett, emiatt lényegesen megnőtt az áruházlánc logisztikai szükséglete. A vállalat 2014 és 2016 között megduplázta bérelt raktárterületeinek méretét, miközben ugyanekkora külső kiegészítő raktárt is használ már egy éve.

 

Mi épül?csarnoképítésSoroksárlogisztikaáruszállítás

Hírlevél

Hirdetés