2024.04.19, Péntek
Tizenkét teherautónyi hulladéktól szabadul meg a kispesti erdő
lokal.hu

Tizenkét teherautónyi hulladéktól szabadul meg a kispesti erdő

MTI

2019.02.05. 12:48 - Antal Zsófia

A 3-as metró végállomása melletti apró erdőterületen többek között sétautakat, sportpályákat és kutyafuttatót is kialakítanak.

Hirdetés

Rendbe teszik a Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti, eddig elhanyagolt, szemetes erdőterületet - tájékoztatott a Pilisi Parkerdő Zrt. A Ferihegyi repülőtérre vezető út és a metróállomás közé ékelt, alig több mint három hektáros terület parkerdővé alakítását a XIX. kerületi önkormányzat 20 millió forintos támogatása teszi lehetővé.

A kispesti kiserdő a Google Maps-en

A munkálatok az idős, pusztuló fák kitermelésével és a területen található nagy mennyiségű hulladék elszállításával kezdődnek. A gyorsforgalmi út mellett a már meglévő fiatalabb fákból meghagynak egy tíz méter széles sávot, hogy az a most telepítendő facsemeték megerősödéséig is védelmet nyújtson a forgalom zaja ellen.

A területről a becslések szerint mintegy 150 köbméter, azaz 12 teherautónyi illegális hulladékot kell elszállítani.

Ezt követően várhatóan még februárban elvégzik a parkosításhoz szükséges földmunkákat, majd március-április folyamán kezdődik a facsemeték ültetése és a park kialakítása. Az erdészek nagyméretű, két-három méter magas fiatal fákat ültetnek. A több mint száz fiatal fa java része őshonos hárs, nyár és juhar lesz, de ültetnek még tölgy-, nyír-, dió- és szilfákat is, valamint cserjéket, ami szintén az erdőkép minél hamarabbi kialakulását szolgálja.

A tervek szerint június végére a parkerdőben:

  • mintegy másfél kilométeres sétaúthálózatot hoznak létre,
  • lesz egy fél kilométeres futópálya,
  • egy tollaslabdapálya,
  • kialakítanak egy erdei játszóteret
  • és egy kutyafuttatót.
Mi épül?sportberuházásokközparkKispestzöldterületekPilisi Parkerdő

Hírlevél

Hirdetés