2023.03.23, Csütörtök
A ZÁÉV elkezdte a munkákat Zalaegerszeg 269 éves kastélyában
illusztráció

A ZÁÉV elkezdte a munkákat Zalaegerszeg 269 éves kastélyában

zaol.hu, magyarepitok.hu

2019.03.28. 15:18 - Hegedűs Gergely

A barokk épület felújítása egy átfogó fejlesztés része, ami Mindszenty bíboros előtt tiszteleg.

Hirdetés

Februárban elkezdődött a Zalaegerszeg botfai városrészében található Erdődy-Hüvös kastély 350 millió forintos felújítása – derül ki a zaol.hu cikkéből. A ZÁÉV Építő Zrt. által kivitelezett beruházást sajtóbejárás során tekintette meg a város vezetése.


További vallási projektek valósulnak meg a városban

Az 1750-ben épített barokk kastélyt 2012-től a Mindszenty-iskolát működtető apácarend üzemelteti, funkciója zarándokszállás, illetve a városrész közösségi életének is fontos helyszíne. A kastély felújítása a Modern Városok Program (MVP) segítségével valósul meg a Mindszenty József városrehabilitációs program részeként.

A Mindszenty József bíboros előtt tisztelgő program (a bíboros 25 éven át szolgált a városban) összesen 5,7 milliárd forintból valósul meg, célja egy vallási regionális központ kialakítása a Csíksomlyó-Máriazell zarándok útvonalon. Ennek egyik eleme a most zajló beruházás, melyben zarándokszállás születik a botfai Erdődy-Hűvös-kastélyban. Emellett Zalaegerszeg belvárosában felépül a Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont. A terv része a Göcseji Múzeum és a Mária Magdolna-plébánia felújítása és egy parkolóház építése is.


Öszre megújul a kastély

A mostani sajtóbejáráson Boros László, a kivitelező ZÁÉV projekt főmérnöke elmondta, a beruházás két részből áll. A kastély északi oldalánál egy új, nyitott szín épül műhelyekkel, vizesblokkal. Emellett eljes energetikai felújítás valósul meg a kastélyban, 58 új ablakot építenek be, átalakítják a tetőteret, kicserélik a burkolatokat, és megújul az épület teljes homlokzata. A munkát várhatóan szeptember végéig fejezik be.

ZÁÉV Építőipari Zrt.Mi épül?Zalaegerszegkastélyfelújítás

Hírlevél

Hirdetés