2024.04.23, Kedd
Újabb sportcsarnokot kapnak Budapest keleti kerületei
illusztráció

Újabb sportcsarnokot kapnak Budapest keleti kerületei

magyarepitok.hu

2019.03.28. 07:37 - Hegedűs Gergely

A Rákosmentén épülő munktifunkciós csarnok után ezúttal egy XV. kerületi fejlesztésről érkezett hír.

Hirdetés

Sport- és rendezvénycsarnok épül a főváros XV. kerületében - derült ki az uniós közbeszerzési adatokból. Az érintett önkormányzat ajánlati felhívása szerint egy több labdasportot kiszolgáló épület jön létre. A beruházásban ugyanakkor az épület körüli úthálózat, illetve parkolók megépítése, valamint a kapcsolódó környezet rendezése is megtörténik.

A bpxv.hu már tavaly januárban írt a projektről, mely által a Szántóföld utcai sporttelepen jön létre az új csarnok. A cikkben egy könnyűszerkezetes csarnok szerepel, mely helyszínt biztosít a diákolimpia versenyeinek, a szabadidős sportoknak, emellett nemzetközi és hazai sporteseményeknek is. Az akkori információk szerint a tervezett könnyűszerkezetes csarnokban 200 néző befogadására alkalmas lelátót alakítanak ki.

A most megjelent közbeszerzés szerint a sportcsarnok 3300 négyzetméteres lesz, többek közt egy fitness helyiség is helyt kap benne.

A használati melegvíz előállítását nyolc napkollektor biztosítja majd. Korábban jeleztük, hogy Budapest keleti területein egy másik ilyen jellegű beruházás is várható: a XVII. kerületben Rákosmente is új sportcsarnokot kap, amiről ebben a cikkben írtunk.

Mi épül?sportberuházásoksportcsarnokRákospalota

Hírlevél

Hirdetés