2024.03.03, Vasárnap
Az ország egyik legnagyobb fürdőkomplexuma épül Miskolctapolcán
A miskolctapolcai fürdő látványtervei (archiv.minap.hu)

Az ország egyik legnagyobb fürdőkomplexuma épül Miskolctapolcán

MTI

2019.05.17. 10:14 - Almási Krisztina

A projekt részeként valamennyi korosztály külön részleget kap a fürdőn belül, melyek közt lesz sakkmedence, vizes játszótér és három csúszdával ellátott medence is.

Hirdetés

Lerakták az alapkövét az ország egyik legnagyobb wellness -és élményfürdő-komplexumának Miskolctapolcán, amely a Modern Városok Program keretében valósul meg 12,7 milliárd forintból. A beruházásról legutóbb év elején számoltunk be, amikor kiderült, hogy a fejlesztést a helyi a helyi Peka Bau 2000 Kft. kivitelezi. A fürdőt várhatóan jövőre adják át.

Az öt, ellipszis alakú épületben helyet kap majd többek közt:

  • egy sakk-, pezsgő-, élmény- és wellness-medence,
  • a tinédzsereknek három csúszdával ellátott medence,
  • egy élménymedence,
  • a kisgyermekeknek két gyermekmedence és egy vizes játszótér,
  • ezen kívül egy kültéri medence is.

 


Miskolctapolca egyedülálló fürdővárossá növi ki magát

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere az ünnepélyes alapkőletételen kiemelte: a komplexummal egy új fürdőváros születik Miskolctapolcán. Hozzátette, hogy sehol a világon nincs még egy olyan helyszín, ahol egymástól pár lépésnyi távolságra található egy természetes barlangfürdő, valamint egy európai mércével is kiemelkedő szolgáltatásokat kínáló élményfürdő és wellness-központ.

A beruházással Miskolctapolca egyedülálló kínálata lesz a magyarországi turizmusnak, és a város ma már a külföldi és a hazai turizmus egyik legkeresettebb turisztikai célpontja.

Az intézmény nyáron 5000, télen 1300 vendég fogadására lesz képes. A fejlesztés 70-100 új munkahelyet, és évi mintegy 280 ezer új látogatót jelent Miskolcnak.

 


Nagy ütemben fejlődik az egész város

Miskolc és környéke a Modern Városok Program támogatásából több mint 366 milliárd forint kap, eddig több mint 144 milliárd forintot fizettek ki a városnak. A program keretében a miskolctapolcai fürdőfejlesztésre fordított közel 13 milliárd forintot három ütemben biztosítják a város számára: 2018-ban 750 millió, 2019-ben 5 milliárd, 2020-ban pedig további 6 milliárd 650 millió forintot.

A strandfejlesztésen kívül több mint 600 millió forintból megújul a barlangfürdő melletti, sétányokkal tarkított őspark a csónakázótóval együtt. Az idevezető utak mindegyikét korszerűsíti az önkormányzat, és kerékpárút is épül.

Mi épül?MiskolctapolcaMiskolcfürdőfejlesztésPEKA-BAU 2000 Kft.strand

Hírlevél

Hirdetés